POLITIC

Viceprimarul comunei Jilava, cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită

Ilie Ionescu, viceprimar cu atribuții de primar al comunei Jilava, este cercetat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în formă continuată.

directia-nationala-anticoruptie

 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27.09.2016, a inculpatului Ionescu Ilie, la data faptelor și în prezent viceprimar cu atribuții de primar al comunei Jilava, jud. Ilfov, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: abuz în serviciu, în formă continuată; luare de mită, în formă continuată”, se arată într-un comunicat al DNA emis presei.

Potrivit documentului citat, în perioada 2012-2013, Ilie Ionescu a contactat un om de afaceri căruia i-a propus să efectueze diverse lucrări de întreținere pe raza localității, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Ulterior, în vederea evitării organizării de licitații, cei doi au convenit încheierea unor contracte care priveau iluminatul public și care să nu depășească limita sumei de 15.000 euro. Tot la solicitarea lui Ilie Ionescu s-a mai stabilit ca, pentru fiecare contract încredințat, acesta să primească de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 15.000 lei.

„Astfel, în perioada 2012-2013, inculpatul Ionescu Ilie a primit de la omul de afaceri, în tranșe, direct și indirect, suma totală de 88.000 lei, acesta din urmă fiind nevoit să supraevalueze prețurile fiecărui contract până la limita de 15.000 euro (limita maxima) pentru a putea acoperi mita”

Prin aceste demersuri ale lui Ilie ionescu, spun procurorii în rechizitoriu, bugetul Primăriei Jilava a fost prejudiciat cu suma de 272.525 lei, ca urmare a supraevaluării produselor contractate.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.