POLITIC

Vasile Blaga şi-a dat demisia de la conducerea PNL

Copreședintele PNL Vasile Blaga a anunţat, miercuri, 28 septembrie, că îşi dă demisia de la conducerea partidului, după ce a fost acuzat de către DNA de trafic de influenţă.

 

 

„În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, arată Vasile Blaga într-un comunicat emis presei de Partidul Naţional Liberal.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, Gheorghe Ştefan, pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă, pentru cumpărare de influenţă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

Vasile Blaga a negat că ar fi luat comisioane din contracte, pentru partid. De asemenea, acesta a precizat, la ieşirea de la audierile de miercuri, că a fost plasat sub control judiciar. „Eu o să-mi dovedesc nevinovăţia, alte comentarii nu am de făcut”, a spus Vasile Blaga.

Presedintele PDL si copresedinte al noului PNL, Vasile Blaga, participa la prima sedinta a Biroului Politic National (BPN) al noului PNL, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, marti, 18 noiembrie 2014. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO
foto:mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.