SOCIAL

Staţie modernă de epurare a apelor, inaugurată la Buftea

Stația de Epurare a Apelor Uzate Buftea a fost inaugurată, luni, 9 mai, de Regia Autonomă Județeana de Apă (RAJA) Constanța. La eveniment a fost prezent Felix Stroe, din partea regiei constănţene, primăriile Corbeanca și Buftea au fost reprezentate de primarii Valeriu Anton și Gheorghe Pistol, iar din partea Consiliului Județean Ilfov șeful Cancelariei președintelui, Ionel Scrioșteanu.

Noua stație modernă de epurare va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățile Buftea și Corbeanca, din Ilfov, și din Crevedia – Dâmbovița. Obiectivul a fost dotat cu tehnologie de ultimă generație, precum treapta terțiară de tratare UV a apei. Capacitatea noii stații de epurare a fost proiectată pentru peste 53.000 de persoane.
De altfel, proiectul „Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța – Ilfov” a presupus înființarea de noi stații de epurare, realizarea lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în localitățile Buftea, Corbeanca și Constanța.
Proiectul a fost sprijinit de Primăriile Buftea și Corbeanca, Consiliile Județene Ilfov și Constanța, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Ministerul Fondurilor Europene.
Constructorul staţiei a fost din Tulcea, valoarea contractului ridicându-se la 27.307.596,87 lei.
La eveniment a participat și fantara regiei de apă, care a dat manifestării o aură de festivitate aparte, iar cinci preoți au oficiat o slujbă religioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.