SOCIAL

Start la Evaluările Naţionale

Examinările pe care le vor susţine elevii, la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, au început luni, 23 mai, cu proba de limbă şi comunicare la Evaluarea Naţională. La acest examen au participat circa 188.000 de elevi de-a VI-a, care marţi, 24 mai, au susţinut şi proba la matematică şi ştiinţe.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 30 mai, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a vor susţine testarea la Limba română, iar în data de 31 mai, proba la Matematică. Proba de evaluare a cunoştinţelor în limba maternă va avea loc pe 2 iunie.

În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională la clasa a II-a, aceasta va fi susţinută de aproximativ 198.000 de elevi, astfel: pe 6 iunie va fi proba scrisă la Limba română,  pe 7 iunie – proba de citire în Limba română şi cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, respectiv 8 iunie – matematică. Ultimele probe se vor desfăşura pe 9 iunie (scris) şi 10 iunie (citit) la limba maternă.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la a IV-a şi de 60 de minute pentru fiecare test pentru la cei de-a VI-a.

Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli.

Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic.

Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor / reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.