SOCIAL

Simulare de cutremur cu magnitudine de peste 7 grade pe Richter, la nivel naţional

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inițiat, marţi, 1 noiembrie, un amplu exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate.

 

 

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași, precizează MAI într-un comunicat de presă.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a explicat, într-o conferinţă de presă comună cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, că vor fi implicate toate autorităţile responsabile în astfel de situaţii: IGSU, spitalele, ambulanţa etc. De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

„Azi şi mâine vrem să încercăm să împingem capacitatea de mobilizare a forţelor noastre la maxim pentru a vedea cât timp ne ia să intervenim”, a explicat Tudorache.
Se intervine cu forţe din toată ţara, iar concluziile exerciţiului urmează să fie comunicate după finalizarea acţiunii, a mai spus ministrul.

Exercițiul „Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.61601152

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.