POLITIC

Şedinţă cu scântei la CJ Ilfov

Mai multe proiecte de hotărâre au fost aprobate, marţi, 27 septembrie, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, desfăşurată la sediul instituţiei.

Între acestea s-au numărat proiecte privind numirea membrilor mai multor structuri de la nivel judeţean, statutul administrativ al unor instituţii din judeţ, dar şi cel vizând aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Zonal.

 

 

Unul dintre proiectele de hotărâre a vizat numirea membrilor supleanți ca reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov în mandatul 2016-2020.

De asemenea, au fost supuse la vot proiectele privind numirea membrilor supleanți ca reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov în Consiliul de Administrație al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Buftea în mandatul 2016-2020, precum şi numirea membrilor supleanți ca reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov în Consiliul de Administrație al Spitalului de Psihiatrie Eftimie Diamandescu Bălăceanca în mandatul 2016-2020.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat, totodată, proiectul de hotărâre privind aprobarea desemnarii reprezentanților județului Ilfov – Consiliul Judeţean Ilfov în cadrul organelor de conducere, administrare și control ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București Ilfov (ADIBI), în mandatul 2016-2020, dar şi cel privind desemnarea a șase consilieri județeni ca membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a județului Ilfov. Acest proiect de hotărâre a fost, de altfel, cel care a strânit animozităţi în rândul consilierilor judeţeni, cei din PSD şi ALDE părăsind sala sub pretext că între membrii ATOP nu se vor număra şi reprezentanţi ai opoziţiei.
Un alt proiect de hotărâre supus la vot a fost cel vizând modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Ilfov nr. 95/2016 privind repartizarea pe unități administrativ teritoriale a sumelor pentru finanțarea drepturilor copiilor / elevilor / tinerilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă pe anul 2016.
S-a supus la vot, totodată, proiectul de hotărâre privind darea în administrare Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a unui imobil aflat în domeniul public al județului Ilfov și administrarea Consiliului Județean Ilfov, situat în orașul Voluntari.
Un alt proiect de hotărâre a fost cel privind darea în folosință gratuită Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov a instalației SPECT / CT / tip MEDISO ANY SCAN achiziționată prin proiectul Reabilitare Modernizare Echipare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov finanțat prin POR 2007-2013 Axa 3.1 Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii de Sănătate.
Nu în ultimul rând, un proiect de hotărâre extrem de important, aprobat de altfel prin vot de către consilieri, a fost cel privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Zonal cu elemente de P.U.Z. – Dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov, localitățile Afumați, Balotești, Bragadiru, Brănești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu,Dobroești, Domnești, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Măgurele, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Periș, Petrăchioaia şi, respectiv, Tunari.

Cristina Bobe

sedinta-cj-ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.