POLITIC

Şedinţă cu scântei la CJ Ilfov Consilierii PSD şi ALDE au părăsit sala, motivând că opoziţia nu va fi reprezentată în ATOP de niciun consilier

Cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, desfăşurată marţi, 27 septembrie, a fost de natură să readucă la suprafaţă neînţelegerile dintre consilieri. Aparent, punctul de pe ordinea de zi privind desemnarea membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a fost cel care a declanşat nemulţumirea consilierilor PSD şi ALDE, care au părăsit sala, motivând că opoziţia nu va fi reprezentată în această structură de niciun consilier.

 

 

Rizia Tudorache: Unii dintre consilieri, interesaţi să facă parte în special din comisiile remunerate

 

Gestul consilierilor opoziției de a părăsi şedinţa a fost catalogat drept „incalificabil” de către vicepreşedintele CJ Ilfov, Rizia Tudorache, acesta adăugând că „reprezentanţii PMP nu vor fi părtaşi niciodată la jocurile de culise ce ar putea afecta interesul cetăţenilor din judeţul Ilfov”.

Rizia Tudorache s-a declarat dezamăgit de faptul că unii dintre consilieri sunt vădit interesaţi de a face parte în mod special din comisiile remunerate, „pe care le preferă în detrimentul altora”.

„Nu am sesizat alte situații, constructive pentru județ, de idei sau propuneri pentru care opoziția din Consiliul Județean Ilfov să fie atât de supărată că nu sunt promovate, dar s-au supărat (consilierii județeni) atunci când au avut impresia că unii colegi ai lor nu vor fi promovați prin vot în unele comisii remunerate financiar”, a subliniat vicepreşedintele CJ Ilfov.

Potrivit acestuia, prin gestul lor de a părăsi şedinţa consilierii opoziției au ratat discuțiile „pe marginea unor probleme de interes major pentru județ, precum transportul în comun și protecția mediului, teme pentru care opinia lor era valoroasă din perspectiva sprijinului pe care îl pot aduce prin relația pe care o au cu actualul primar general al Capitalei, care este și șeful organizației județene a PSD”.

Rizia Tudorache a remintit faptul că atât transportul în comun, cât și mediul înconjurător sunt probleme grave pentru Ilfov, şi amândouă sunt direct legate de Capitală. „Spre exemplu, majoritatea deșeurilor depozitate în Ilfov provin din București, iar rezolvarea acestei probleme trebuie analizată și rezolvată împreună cu municipalitatea București, printr-un proiect comun de management integrat al deșeurilor pentru regiunea București-Ilfov. Sprijinul consilierilor PSD pentru depunerea în comun cu Bucureștiul a unui proiect finanțat din fondurile de coeziune din exercițiul bugetar 2014 – 2020 ar fi binevenit pentru județ, dacă nu vrem să pierdem aceste fonduri. Termenul limită pentru depunerea unui asemenea proiect, astfel încât să aibă șanse de a fi finanțat și aplicat, este 2018”, a mai precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Rizia Tudorache.

Cristina Bobe

sedinta-cj-ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.