POLITIC

Rizia Tudorache: PMP luptă pentru un scor cu două cifre și suntem siguri că vom reuși același lucru și în județul Ilfov

Transformarea zonei Bucureşti-Ilfov în Zonă Metropolitană, calitatea infrastructurii drumurilor dar şi gestionarea acestora sunt câteva dintre proiectele pentru care va milita, odată ajuns deputat, candidatul PMP Ilfov Rizia Tudorache, a declarat acesta într-un recent interviu pentru Actualitatea de Ilfov.

 

rizia-tudorache-pmp

Reporter: Domnule Rizia Tudorache, care sunt primele trei probleme ale judeţului pentru rezolvarea cărora veţi face demersuri în calitate de deputat?

Rizia Tudorache: Din postura de deputat, lupt pentru implementarea unui singur proiect care va rezolva toate problemele ilfovenilor din acest moment. Vorbesc aici despre transformarea zonei București-Ilfov în Zonă Metropolitană.

Acest proiect aduce ilfovenilor beneficii majore, în primul rând rezolvă cea mai stringentă problemă a locuitorilor din judeţ – un transport public eficient – condiţii clare de acceesare a rutelor atât pentru RATB cât şi pentru operatorii privaţi, iar dacă unul primeşte subvenţie, atunci toţi trebuie să primească în mod echitabil.

Vreau să aduc în discuţie un alt punct extrem de sensibil, legat de transporturi, mai exact modul în care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) își execută lucrările de modernizare a infrastructurii ce-i aparține – DN1, Centura Capitalei, intrările și ieșirile pe autostrăzile care pleacă din București. Vorbesc aici despre adevărate capcane ale morții, pentru că nicio cale de transport din cele administrate de CNADNR nu beneficiază sub nicio formă de presemnalizări corespunzătoare, sau de  pasarele de traversare (sau, acolo unde acestea există, accesul către ele nu este realizat așa cum trebuie), avize pentru anumite intervenții luate fără a fi tehnic corecte – intrări / ieșiri în autostradă fără benzi de accelerare / decelerare, sensuri giratorii care nu au nimic în comun cu protecția participanților la trafic etc. Ilfovenii sunt expuși, în fiecare zi, neglijenței acestei companii de stat, care beneficiază de un buget consistent. Ilfovenii plătesc tributul acestei neglijențe și pagubele sunt enorme.

Proasta gestionare a acestor drumuri pune în pericol siguranța cetățenilor și a pietonilor, iar anual mor în accidente aproximativ 4.000 de persoane. Gândindu-ne la aceste cifre, constatăm cã numărul este echivalent cu cel al locuitorilor unei comune de mărime medie din România. Este inadmisibil ca în urma acestor statistici alarmante, CNADNR-ul să nu aibă departamente speciale, cu angajați specializați, care să își poatã asuma responsabilitatea pentru calitatea lucrărilor.

Nu mai putem continua în aceastã manieră, sunt prea mult cruci de-a lungul drumurilor…

 

Reporter: Cum vedeţi actuala campanie electorală care precede alegerile parlamentare din 11 decembrie?

Rizia Tudorache: Observ, în această campanie electorală, faptul că toate partidele au încercat, după modelul PMP, să scoată în față, pe primele locuri ale listelor, tineri. Nu este un lucru rău, ba dimpotrivă, PMP a susţinut dintotdeauna reformarea clasei politice și propulsarea tinerilor în funcții cheie. Ceea ce nu au înţeles ei este faptul că tinerețea nu este de ajuns, pentru a fi deputat și pentru a îi putea reprezenta cum se cuvine pe ilfoveni în Parlamentul României este nevoie de o anumită pregătire, de o anumită prestanță, poate și de o mică experiență. Nu poți lua așa, pur și simplu, o tânără cu preocupări discutabile, să o pui în fruntea listei, așa cum au făcut cei de la PSD în cadrul acestor alegeri.

Mai mult, observ o lipsă acută a unor soluții pentru problemele ilfovenilor, observ că niciun contracandidat nu se grăbește să prezinte un plan aplicat pe nevoile județului, toți fug de dezbateri publice și de confruntări. Tocmai de aceea, profit de acest moment și lansez din nou invitația contracandidaților noștri de a ne confrunta proiectele pentru Ilfov. Noi, cei cu puţină vechime în politică din PMP, suntem obișnuiți să facem totul transparent, tocmai de aceea îi invităm la un test al transparenței.

 

Reporter: Un recent sondaj realizat la comanda USR creditează PSD cu peste 40%, pe primul loc în preferinţele electoratului, urmat de USR şi PNL. Cum stau lucrurile în Ilfov, din acest punct de vedere şi unde se situează, ca procentaj, PMP – partidul din care faceţi parte?

Rizia Tudorache: PMP luptă pentru un scor cu două cifre și suntem siguri că vom reuși același lucru și în județul Ilfov. Avem experiența alegerilor locale, alegeri în cadrul cărora o mulțime de ilfoveni ne-au acordat încrederea lor și suntem convinși că și la aceste alegeri vom avea succes.

Despre celelalte partide nu aș vrea să comentez prea mult. PSD este un partid incapabil să renunțe la metehnele trecutului și face aceleași greșeli de fiecare dată. Procentul lor se situează la acest nivel doar pentru simplul fapt că, din ’90, promit cu nerușinare cetățenilor o serie de măsuri populiste, de care după alegeri uită, urmărindu-și din nou propriile interese. La o privire mai atentă putem vedea cu toții că măsurile propuse de programul lor politic, dacă ar fi adoptate, ar produce o catastrofă și i-aș sfătui pe români să fie mai atenți când vine vorba despre promisiuni.

În legătură cu USR, ne-am convins cu toții de calitatea candidaților și a membrilor din partid, când presa a prezentat declarațiile candidatului USR Ilfov, în care acesta îi considera pe români primitivi, troglodiţi şi fiinţe înapoiate. După părerea mea, USR va avea o mare dezamăgire după aflarea rezultatului acestor alegeri și sunt convins că românii îi vor taxa dur.

În final, despre PNL pot spune că lipsa unor lideri care să reprezinte cum se cuvine partidul și care să aducă un plus imaginii și strategiei lor, se simte. În cadrul acestor alegeri au ales să se agațe de „tehnocratul” Cioloș, în speranța că vor mai câștiga ceva capital de imagine și, implicit, voturi. Fără prea multe șanse, însă. Veți vedea! Partidul are oameni de valoare în interior, păcat că nu-i ridica unde se iau deciziile fundamentale, iar în multe situaţii parveniţii fără cap îşi fac mendrele.

Cristina Bobe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.