ADMINISTRATIE CONSILIUL JUDEŢEAN ILFOV

Prima şedinţă a Comandamentului ilfovean pentru deszăpezire

Ilfovul se pregăteşte de sosirea primelor zăpezi şi de aceea, în ziua de 23.11, a avut loc prima şedinţă a Comandamentului pentru deszăpezire al judeţului.

La reuniune au participat: reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov, ai Prefecturii, Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ifov, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov „Lascar Catargiu”, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri București – Secţia de Drumuri Naţionale București Nord, S.C.E Distribuţie Muntenia S.A, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. De asemenea, au luat parte şi reprezentanţii societăţilor care au câştigat licitaţia publică deschisă pentru “Programul de măsuri şi acţiuni pentru prevenirea şi combarea lunecuşului şi înzăpezirii pe drumurile județene din Judeţul Ilfov pe perioada timpului nefavorabil specific iernii 2017-2021”.

65 utilage și 6 baze tehnice

Perioada pentru care au fost încheiate contractele este 15.11.2017 – 15.03.2018, iar societăţile ce vor deszăpezi cei peste 400 km de drumuri judeţene au la dispoziție 65 de utilaje dintre care: 17 încărcătoare frontale; 5 wole; 28 autobasculante echipate cu lamă şi sărăriţă; 8 Unimog-uri cu lamă şi sărăriţă; 8 autogredere.

Serviciul de deszăpezire a fost organizat pe 6 baze: • Baza 1 – Serviciul public de întreţinere drumuri judeţene din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov; • Bazele 2,3,5,6 – SC AS Construct SRL; • Baza 4 – SC Grand Construct Utilaje SRL. În fiecare bază asistența tehnică este asigurată din partea operatorului.

Sănătatea pe primul plan!

Consiliul Judetean Ilfov reprezentat directorul de cabinet al președintelui CJI, Irinel Scrioşteanu, consideră prioritară sănătatea ilfovenilor: „Mașinile de ambulanță ce se deplasează pe teritoriul județului Ilfov, pe perioada codului portocaliu și roșu, vor fi însoțite, dacă este cazul, de un utilaj de deszăpezire. De asemenea, anumite porțiuni ale drumurilor județene vor fi închise pe perioade determinate de timp, pentru a preîntâmpina înzăpezirea autovehiculelor. ”

Prefectul județului Ilfov, Marius Cristian Ghincea, i-a asigurat pe toți participanții de tot sprijinul și colaborarea instituției pe care o conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.