SOCIAL

Otopeni: Festivalul Folcloric de Artă și Tradiție Populară Românească, la cea de-a XV-a ediție

Timp de trei zile, între 4 şi 6 septembrie, oraşul Otopeni a găzduit cea de-a XV-a ediție a Festivalului Folcloric de Artă și Tradiție Populară Românească. Desfăşurat în Piaţa Primăriei din localitate, festivalul s-a bucurat de participarea unor artişti de renume dar şi a mai multor ansambluri folclorice reprezentând localităţile Reșița, Suceava, Slobozia, Piatra Neamț, Târgu -Jiu și Otopeni dar şi ţările Serbia şi Ucraina.

festival folclor Otopeni 2 festival folclor Otopeni

 

Localitatea gazdă a evenimentului a fost reprezentată atât de an­samblul „Perinița”, al Centrului Cultural Ion Manu din oraș, dar şi – în premieră pentru acest festival – de Orchestra de suflători și Corul Seniorilor din Otopeni, înființat în urmă cu un an.

În cele trei zile ale festivalului, pe scenă au urcat soprana Elena Dincă-Velica, interpretul Gheorghe Roșoga, Letiția Boroi, Daniela Condurache, Gelu Voicu, Steliana Sima, Dinu Iancu Sălăjanu, Ioana Maria Ardelean, Daniela Răduică, Silvia Semeniuc (frumoasă și talentată reprezentantă a Bucovinei, realizator și prezentator Etno Tv), Ionuț Sidău, Valeria Arnăutu, Petrică Mâțu Stoian, Aneta Stan, Marius Ciprian Pop, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Viorica Ghiurciu, artiştii fiind acompaniaţi de orchestra Marian Alexandru.

Alături de momentele muzicale, prestaţia dansatorilor dar şi costumele populare purtate de aceştia au făcut, şi din cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Folcloric de Artă și Tradiție Populară Românească, una de real succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.