SĂNĂTATE

O zi la Spitalul Judeţean Ilfov, văzută prin ochii unui pacient

Un spital în care nu te mai simți „om bolnav”. Oameni care fac cinste locului și muncii pentru care s-au pregătit. Un loc în care te simți întreg pentru că nu doar trupul ci și sufletul se bucură de tratament. Calde mulțumiri medicilor și întregului personal!

În aceste cuvinte sintetizează unul dintre redactorii Actualitatea de Ilfov recenta experienţă în calitate de pacient pe care a avut-o în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

 

 

„Vorbim despre condiţii foarte bune, servicii ireproşabile dar şi despre dialogul cald şi deschis, pur şi simplu uman, pe care cadrele medicale de aici îl clădesc în relaţia cu pacientul”, spune redactorul Actualitatea de Ilfov, care ţine să sublinieze faptul că a observat o astfel de relaţie între medic şi pacient indiferent de zona din care provine acesta din urmă, statutul său social ori material.

„Momentul în care ai nevoie de servicii medicale de urgenţă nu este plăcut pentru nimeni, pentru că, în esenţă, este un moment în care însăşi starea ta de sănătate nu îţi mai permite să te bucuri de ceva. Cu toate acestea, nu greşesc dacă spun că m-am bucurat să găsesc aici oameni care sunt efectiv alături de pacienţi, oameni pentru care orice urgenţă medicală este abordată cu maximă seriozitate şi profesionalism, fără a fi lăsată în plan secund, pe de altă parte, comunicarea cu pacientul”, relatează colega noastră.

Admiraţia acesteia se îndreaptă şi către şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), medicul George Cuculici, cel care gestionează şi coordonează toate situaţiile medicale ce necesită intervenţii de urgenţă. În vârstă de 65 de ani, specialistul UPU rămâne, graţie experienţei sale, un profesionist de neînlocuit în cadrul spitalului judeţean Ilfov, spune redactorul Actualitatea de Ilfov.

 

 

Sprijin permanent al CJ Ilfov pentru modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean

 

Condiţiile oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Ilfov s-au îmbunătăţit, într-adevăr, în mod semnificativ în ultima perioadă, spune managerul instituţiei, dr. Patricia Ene, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale.

Potrivit acesteia, nu mai puţin de 20 de milioane de euro, din fonduri europene, au fost utilizate până în prezent pentru modernizarea Spitalului Judeţean Ilfov. „Fondurile de care a beneficiat spitalul – în cadrul proiectului iniţiat de Consiliul Judeţean Ilfov – au fost folosite pentru reproiectarea și consolidarea unei părți importante a clădirii, ajunsă într-o stare avansată de degradare, dar și pentru dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generație”.

Mai mult, managerul spitalului face eforturi pentru întreaga unitate să beneficieze de lucrări de modernizare, dar şi de dotare la standarde europene. „Acest lucru nu depinde însă numai de mine, ci și de Consiliul Județean Ilfov, din partea căruia beneficiem, de altfel, de o costantă susţinere. Există, de altfel, în intenţia conducerii CJ Ilfov şi în mod special a preşedintelui Marian Petrache, încercarea de a accesa noi fonduri europene cu care să continuăm lucrările de modernizare. Dacă aceste planuri se vor concretiza, sunt convinsă că vom reuși să transformăm Spitalul Județean Ilfov într-un reper regional în asigurarea asistenţei medicale”, mai spune managerul instituţiei medicale ilfovene.

Cristina Bobe

 

img_4950 dr-george-cuculici-upu img_4947 img_4948

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.