POLITIC

Nicoleta Pauliuc: „România înainte” este un deziderat al românilor pe care PNL îl respectă total

Candidatul PNL în Senat pentru Ilfov, Nicoleta Pauliuc, ne-a destăinuit motivele pentru care a ales să facă politică și, mai ales, să se alăture PNL, prin prisma succeselor sale antreprenoriale, în dorința de a reprezenta interesele și dezideratele ilfovenilor în Parlamentul României. Citiți în continuare un interviu acordat în exclusivitate ziarului Actualitatea de Ilfov.

 

nicoleta-pauliuc-300x300

 

  1. De ce ați decis să intrați în politică?

Politica înseamnă dezbatere, analiză și decizie. Iar decizia nu poate fi luată de un singur om, oricât de capabil și competent ar fi el. Decizia se ia, ca într-o democrație autentică, de către o majoritate. Iar această majoritate este decisă printr-un vot, la fel de democratic. Astfel, ideile, planurile, proiectele constructive pe care le ai pentru o comunitate, pentru dezvoltarea ei, pot fi susținute și implementate prin votul majorității. Poți să le susții și ca independent, dar trebuie să le propagi cât mai bine, iar, pentru asta, ai nevoie de un vector. Aici intervine o organizație, respectiv un partid. Dacă proiectele tale se regăsesc în programul acelui partid, să i te alături este cea mai bună metodă prin care poți ajuta comunitatea. Eu cred în valorile și principiile liberalismului, iar experiența din antreprenoriat se potrivește perfect cu ideologia PNL. Cred cu tărie că pot face foarte multe lucruri pentru ilfoveni, ca senator, ca reprezentant al lor în Parlament, pentru că, dincolo de faptul că sunt un om de cuvânt, care și-a dus la capăt toate proiectele de până acum, știu și ce e mai bine pentru ei. Sper și îmi doresc ca această provocare, aceea de a fi senatorul ilfovenilor în Parlamentul României, să fie un proiect despre care să pot spune peste ani că a fost unul de succes.

 

  1. De ce ați ales PNL?

După cum am mai spus, acesta este un partid în care mă regăsesc, a cărui doctrină și sistem de valori le respect. Cred în ideile liberale şi le susţin cu toate convingerea și, mai ales, cred în oamenii corecți, demni și pregătiți ai Partidului Național Liberal. Cred în teoria potrivit căreia o societate, o economie și bunăstarea unei comunități cresc prin implicare, prin investiție, fie de capital, fie de resursă umană, prin inovație, toate bazate pe corectitudine și competență.

 

  1. De ce Ilfov?

În primul rând trebuie să spun  că PNL Ilfov este o organizație județeană importantă a Partidului Național Liberal și mă simt onorată că fac parte din această echipă. Principalul motiv pentru care am ales acest județ este acela că locuiesc împreună cu familia mea în Ilfov, lucrez în Ilfov, am investit în Ilfov, merg la biserică în Ilfov, iubesc Ilfovul, îmi pasă de acest județ și de viitorul lui. Fac parte, deci, din rândul ilfovenilor și trăind aici, vreau să aduc un plus vieții din această comunitate, mai ales că am ajuns să cunosc destul de bine problemele și nevoile de aici. Așa cum vă spuneam la începutul interviului, cred că fiecărui om îi revine datoria de a da înapoi ceva comunității din care face parte. Candidatura mea pentru Parlamentul României pentru județul Ilfov este o onoare, dar și o mare responsabilitate. Și sper din tot sufletul să nu-i dezamăgesc pe ilfoveni.

 

  1. Ce îi lipsește acestui județ?

Există câteva obiective la care administrația locală, respectiv Consiliul Județean, lucrează de ceva timp, dar este nevoie de o putere conjugată, de idei convergente, pentru a le pune în practică. Pentru mine, infrastrucutra rutieră, infrastructura școlară, sprijinirea antreprenoriatului, care poate crește economic județul, infrastructura medicală sunt puncte de referință în dezvoltarea comunității din acest județ. Ilfovul a cunoscut o expansiune neașteptată și meritată în ultimii ani, grație și administrației locale, și mă refer la planurile de investiții derulate de Consiliul Județean.

 

  1. Ce vă doriți pentru acest județ?

Sunt multe deziderate pentru acest județ și trebuie să profităm de toate potențialurile pe care le are. Geografic, acest județ are un potențial turistic încă neexploatat la parametri optimi. Economic, aici își desfășoară activitatea multe companii puternice, care trebuie sprijinite mai mult decât până acum. Pe de altă parte, ilfovenii au nevoie de un sistem integrat de asistență socială și medicală, drept pentru care susțin construirea de spitale moderne și atragerea de personal medical competent. Educația este o altă prioritate și voi susține dezvoltarea de programe educaționale și atragerea de fonduri prin care să construim cât mai multe obiective sportive. Unitățile de învățământ trebuie consolidate, iar cadrele didactice trebuie sprijinte să performeze aici. Nu în ultimul rând, o rețea de infrastructură rutieră poate aduce un plus economiei județului. Un transport public modern și facil nu înseamnă doar schimbul de mărfuri, precum și deplasarea eficientă a resursei umane, ci și creșterea componentei turistice, o variabilă demnă de luat în seamă în acest județ.

 

  1. Ce vă caracterizează ca om?

Sunt avocat de profesie, astfel că defectul meu profesional este acela de a apăra oamenii de nedreptăți, de a le reprezenta interesele, de a găsi soluții pentru cei care se împotmolesc în fața autorităților. Și am avut nenumărate succese în această privință. În plus, sunt un familist convins, apăr, promovez și susțin valorile familiei, fără de care o societate nu se poate dezvolta. Pun mare preț pe copii și pe educația acestora, indispensabilă pentru durabilitatea unei societăți. Sunt un om corect, cu frică de Dumnezeu, iubire și respect pentru semeni, iar acțiunile mele în plan social stau drept mărturie.

 

  1. Care sunt idealurile dumneavoastră în viață?

Idealurile mele în viață se rezumă și constau într-un principiu de viață, sănătos din punctul meu de vedere – respectându-te pe oamenii din jurul tău și comunitatea în care trăiești, te respecți pe tine însuți și propria viață.

 

  1. În ce măsură credeți că experiența din zona antreprenoriatului vă ajută în politică și vă va ajuta în funcția de senator?

Am învățat, în domeniul antreprenoriatului, că a munci înseamnă a clădi, că numai prin muncă cinstită îți poți atinge cu demnitate idealurile și scopurile; cu perseverență și ambiție poți să-ți faci posibile visurile. Ca senator de Ilfov, prin prisma programelor și proiectelor liberale, voi reuși, cu aceeași ambiție, să duc la îndeplinire toate dezideratele acestui județ.

 

  1. Ce proiecte, ce obiective v-ați stabilit ca senator?

Așa cum am precizat mai devreme, vreau să susțin antreprenoriatul, în special pe tinerii care doresc să dezvolte afaceri, pentru că numai așa economia se poate ridica, iar bunăstarea poate crește. Pe de altă parte, pentru că, pentru mine, familia este baza societății, vreau să asigur un cadru de dezvoltare și confort familiilor, precum și, implicit, copiilor, prin susținerea unei educații moderne și viabile. Voi avea în vedere asigurarea unei infrastructuri eficiente pentru viitorul sustenabil al comunității. Nu în ultimul rând, voi pleda și voi lupta pentru ca instituțiile publice să lucreze pentru comunitate. Cetățenii, contribuabilii merită mai mult.

 

  1. Cum credeți că veți putea ajuta, din funcția de senator, județul Ilfov, comunitatea, mediul de afaceri de aici?

Voi lucra, alături de colegii mei din PNL, la respectarea programului economic al partidului, la programul elaborat de viitorul prim-ministru, susținut de liberali, Dacian Cioloș, care cuprind obiective de interes major nu doar pentru România și pentru români, ci și pentru acest județ, pentru ilfoveni.

„România înainte” este nu doar un slogan, ci și un deziderat, pe care românii îl simt din plin, iar PNL îl respectă total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.