ACTUALITATE ADMINISTRATIE CONSILIUL JUDEŢEAN ILFOV

Marian Petrache ţinteşte un fotoliu ministerial

Invitat la Adevărul Live, actualul preşedinte al CJ Ilfov, Marian Petrache a spus că, după două mandate la conducerea CJ Ilfov, este pregătit pentru o nouă provocare şi ţinteşte o funcţie de ministru în viitorul guvern liberal, care va fi format după alegeri – fie ele anticipate sau la termen.
„ Voi deschide lista la Senat. Dacă PNL va fi la guvernare, voi alege drumul unei funcţii executive, dacă partidul mi-o va cere, dacă nu, voi fi în comisia de administraţie.„

Întrebat dacă mai e posibil să ajungem la alegeri anticipate, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache a spus: „ Punem problema greşit. E clar că PSD nu mai putea guverna, nu mai era în relaţie cu cetăţenii. PSD trebuie să spună „sărut mână!“ că a trecut moţiunea PNL. În acelaşi timp, PNL nu poate guverna cu 20% în Parlament. E nevoie de o resetare a Parlamentului. România trebuie să iasă din această zonă gri cât mai repede. E posibil să vină o criză majoră, nu putem sta nici măcar o zi fără un Guvern care să ia decizii. Orice om care ştie politică înţelege că e nevoie de anticipate. Oamenii politici trebuie să fie raţionali. E posibil ca PNL să mai scadă puţin în intenţie de vot, dar preocuparea trebuie să fie nevoia de a avea un guvern cu susţinere parlamentară.”

Marian Petrache încadrat de Florin Cîţu şi Vasile Blaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.