Marian Petrache ţinteşte un fotoliu ministerial

Invitat la Adevărul Live, actualul preşedinte al CJ Ilfov, Marian Petrache a spus că, după două mandate la conducerea CJ Ilfov, este pregătit pentru o nouă provocare şi ţinteşte o funcţie de ministru în viitorul guvern liberal, care va fi format după alegeri – fie ele anticipate sau la termen.
„ Voi deschide lista la Senat. Dacă PNL va fi la guvernare, voi alege drumul unei funcţii executive, dacă partidul mi-o va cere, dacă nu, voi fi în comisia de administraţie.„

Întrebat dacă mai e posibil să ajungem la alegeri anticipate, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache a spus: „ Punem problema greşit. E clar că PSD nu mai putea guverna, nu mai era în relaţie cu cetăţenii. PSD trebuie să spună „sărut mână!“ că a trecut moţiunea PNL. În acelaşi timp, PNL nu poate guverna cu 20% în Parlament. E nevoie de o resetare a Parlamentului. România trebuie să iasă din această zonă gri cât mai repede. E posibil să vină o criză majoră, nu putem sta nici măcar o zi fără un Guvern care să ia decizii. Orice om care ştie politică înţelege că e nevoie de anticipate. Oamenii politici trebuie să fie raţionali. E posibil ca PNL să mai scadă puţin în intenţie de vot, dar preocuparea trebuie să fie nevoia de a avea un guvern cu susţinere parlamentară.”

Marian Petrache încadrat de Florin Cîţu şi Vasile Blaga

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.