SOCIAL

Măgurele: Întâlnire strategică ELI-NP pentru dezvoltarea conceptului „Laser Valley – Land of Lights”

Întâlnirea strategică pentru dezvoltarea conceptului „Laser Valley – Land of Lights – dezvoltare teritorială inteligentă”, reprezintă încă un pas important în realizarea obiectivului de modernizare a orașului nostru, a declarat, joi, 14 octombrie, primarul oraşului Măgurele, Narcis Constantin.

 

 

La întâlnire au participat Dacian Cioloș – prim-ministrul României, Adrian Curaj – înalt reprezentant al primului ministru pentru acest proiect, reprezentanți ai ministerelor cu expertiză în domeniu, ai autorităților județene, reprezentanți ai mediului de afaceri,

La finalul întâlnirii, premierul Dacian Cioloş a afirmat că investiţiile de la Măgurele pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual şi până la 6-7 mii de locuri de muncă.

„E nevoie de un concept de guvernanţă care să includă mai multe instituţii, pentru că, până acum, lumea s-a concentrat pe partea ştiinţifică, pe construcţia acestei facilităţi care va construi laserul, componenta gamma. Acum, de fapt de prin primăvară, ne-am dat seama că o să ne trezim că avem laserul gata şi nu-l putem valorifica la întregul lui potenţial. De asta s-a început dezvoltarea acestui concept care acum progresează. Dincolo de instituţiile guvernamentale sau de cercetare, să motivăm, să incităm şi să implicăm autorităţile publice locale, dar şi mediul de afaceri. Investiţiile de acolo, care pot genera o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual, ar putea genera până la 6-7 mii de locuri de muncă, locuri de muncă cu o valoare adăugată ridicată, pentru că va fi vorba de cercetători, de ingineri, de experţi care vor lucra în aceste domenii”, a adăugat prim-ministrul.

„Discuțiile de astăzi nu au fost centrate în jurul premiselor favorabile generate de proiectul ELI-NP ci, mai degrabă, pe realizarea unei colaborări interinstituționale care să creeze un concept coerent de dezvoltare a orașului Măgurele”, a spus, la rândul său, edilul oraşului Măgurele, Narcis Constantin. „Prin implementarea acestui concept în Măgurele, pe lângă dezvoltarea științifică, vom putea genera și dezvoltarea sistemului de învățământ universitar, cea a mediului de afaceri, precum și dezvoltări urbanistice și de infrastructură.

Încă de la începutul proiectului ELI-NP am susținut faptul că administrația publică locală, cea județeană, precum și cea centrală trebuie să fie pregătite să gestioneze și să valorifice la întregul potențial, valul de dezvoltare generat de construirea «celui mai mare laser din lume» la Măgurele. Întâlnirea de astăzi a creat climatul perfect pentru realizarea acestui deziderat.

Am încredere că prin implicarea tuturor celor prezenți astăzi, Dacian Cioloș – prim-ministrul României, Adrian Curaj – înalt reprezentant al primului ministru pentru acest proiect, reprezentanți ai ministerelor cu expertiză în domeniu, ai autorităților județene, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri, vom dezvolta orașul Măgurele și, implicit, zona de sud a Capitalei și județul Ilfov”, a mai spus Narcis Constantin.intalnire-eli-np-magurele-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.