SĂNĂTATE

Legea antifumat, modificată. Se va putea fuma şi în spaţiile închise

Senatul a aprobat două amendamente depuse la legea deputatei PSD Aurelia Cristea, lege care prevede

interzicerea fumatului în spațiile publice închise, în parcuri lângă locurile de joacă ale copiilor și în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Dacă și deputații vor fi de acord cu aceste amendamentele, fumătorii vor avea voie să fumeze și în spațiile închise. Astfel, aleșii au modificat definiția spațiului public închis. Acum, spaţiul public închis este cel încadrat de pereți de jur împrejur. În plus, se va putea fuma în spațiile separate, complet izolate și inscripționate special, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

„Cele două amendamente repară niște erori din lege. Legea definea spațiul public închis ca fiind acel spațiu care avea acoperiș sau tavan și doi pereți. Practic, această reglementare făcea ca pe nicio terasă care avea două laterale prevăzute pentru a opri vântul și mutarea scrumului de pe o masă pe alta să se poată fuma. Astfel, o terasă care are trei pereți și are un front liber nu mai este spațiu public închis, așa cum este în toată Europa”, a declarat inițiatorul amendamentelor.

Potrivit noilor prevederi ale legii, în toate spațiile publice se vor putea amenaja camere speciale, destinate exclusiv fumatului, bine izolate şi corect inscripţionate. Pe lângă penitenciare și aeroporturi ca spaţii în care se poate fuma, senatorii au adăugat şi spitalele de psihiatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.