ACTUALITATE DIVERSE

La Ciofliceni bate un clopot ales

 

Unul dintre clopotele Catedralei Sf. Iosif răsună din nou, după 30 de ani, din clopotniţa bisericii Mănăstirii Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Ciofliceni (Snagov).

„După 30 de ani de tăcere, unul dintre clopotele Catedralei Sf. Iosif răsună din nou. Nu din clopotniţa Catedralei, ci din cea a bisericii Mănăstirii Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Ciofliceni (Snagov), biserică devenită în 2015 sanctuar marian al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti. De la începutul lunii februarie 2020, clopotul răsună în fiecare duminică, chemând credincioşii din împrejurimi la Sf. Liturghie”, anunţă Angelus Communicationis (https://angelus.com.ro/), Centrul de comunicaţii sociale al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Primit în dar de la arhiepiscopul mitropolit emerit de Bucureşti, Ioan Robu, în perioada în care biserica mănăstirii era în construcţie, clopotul a fost instalat recent la Ciofliceni şi este acţionat cu tracţiune electrică.

Acesta este realizat din bronz, are diametrul de 80 cm şi, aşa cum rezultă din inscripţia în limba latină, a fost realizat în 1881, în timpul episcopatului Mons. Ignazio Paoli, ctitorul Catedralei Sf. Iosif. Pe o latură a clopotului se află un basorelief cu Sf. Iosif, însoţit de inscripţia „S. Joseph ora pro nobis – Sfinte Iosife, roagă-te pentru noi”.

Clopotul de la Ciofliceni este cel mai mic dintre cele cinci care au fost instalate în turnul Palatului episcopal din Bucureşti, de lângă Catedrala Sf. Iosif.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.