CONSILIUL JUDEŢEAN ILFOV

Hubert Thuma, noul preşedinte al CJ Ilfov: „Consiliul Judeţean va fi al tuturor ilfovenilor, nu doar o instituţie publică abstractă!”

Duminică, 25 octombrie, emoţia şi responsabilitatea au fost principalele „cărţi” nescrise pe care au jurat atât noii consilierii judeţeni, cât şi noul preşedintele ales al Consiliului Judeţean Ilfov. Tot în această săptămână, dar şi în weekendul care a trecut mulţi primari din judeţul Ilfov şi-au preluat mandatele. Iată, faptele în ordinea desfăşurării lor:

 S-a constituit Consiliul Judeţean Ilfov

 Consilierii judeţeni aleşi pe listele electorale la alegerile din 27 septembrie şi-au primit în data de 2 octombrie, la Prefectura Ilfov, certificatele prin care se atestă noua lor calitate. Conform alegerilor, de viaţa locuitorilor şi dezvoltarea judeţului se vor ocupa 16 consilieri județeni din partea PNL, 5 consilieri județeni din partea USR/PLUS, 5 consilieri județeni din partea ASL, 4 consilieri județeni din partea PRO-ROMÂNIA, 2 consilieri județeni din partea PMP.

Aceştia sunt: Nicolae Baicu, Teodor Barbu, Ninel Boşcu, Dumitru Braşovschi, Gabriel Cărbunaru, Iosif Dorin Cândea, Adrian Cojocaru, Cosmin Copăescu, Gabriel Covaci, Marinela Culea, Ştefan Dorr, Radu Raul Dorobanţu, Ana – Maria Dumitru, Sebastian Geantă (jurământ online), Ioan Ilie, Emil Ioniţă, Lia Lungan, Cristian Mătărău (jurământ online), Ioan Moşteanu, Ştefan Neculcea, Cornel Ofiţeru, Ştefan Rădulescu, Andrei Rizoiu, Silviu Bujor Rudeanu, Ciprian Teleman, Alin Todireanu, Rizia Tudorache, Liviu Ursuleanu (absent motivat), Vincenţiu Voicu.

Şedinţa de constuire, prezidată de prefectul judeţului, Daniel – Tudorel Zamfir, a fost condusă, conform procedurilor de decanul de vârstă al consilierilor judeţeni, Ştefan Dorr, secondat de unul dintre consilierii tineri, Silviu – Bujor Rudeanu, ambii de la PNL.

 Hubert Ştefan Thuma, preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov: „ Consiliul Judeţean va fi al tuturor ilfovenilor!”

La şedinţa de învestire a noului preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov au participat primul ministru Ludovic Orban, europarlamentarul Dan Motreanu, senatorul Nicoleta Paulic, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, fostul preşedinte al CJ din perioada 2018-2020, Cristache Rădulescu.

Preşedinte de şedinţă a fost desemnat decanul de vârstă, consilierul Ştefan Dorr, iar rezultatul validării a fost prezentat de consilierul judeţean Silviu Bujor Rudeanu care a citit încheierea Tribunalului Ilfov

„Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să fac cu bună credinţă ceea ce stă în puterile mele şi priceerea mea pentru binele locuitorilor judeţului Ilfov. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

După semnarea documentelor şi primirea eşarfei tricolore acordată de consilierul Ştefan Dorr, noul preşedinte învestit, Hubert Ştefan Thuma a spus:

„ Domnule prim ministru, domnule prefect, stimaţi colegi! Sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care ilfovenii mi-au arătat-o, aceea de a fi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov. Ilfovul nu este doar zona de lângă Bucureşti, ci are o identitate din ce în ce mai bine conturată, cu un potenţial imens şi resurse multiple de dezvoltare. Dar, cea mai de preţ resursă este resursa umană, sunt oamenii. Îmi doresc să fie ascultaţi, protejaţi, sprijiniţi. Vrea să-i asigur că vom fi un Consiliu Judeţean al tuturor ilfovenilor, nu doar o instituţie publică abstractă. CJ al tuturor ilfovenilor este angajamentul pe care îl iau în faţa dumneavoastră şi cu care pornesc pe acest drum. Judeţul Ilfov are pentru prima oară şansa reală să se dezvolte armonios cu o colaborare între cetăţeni, primar, primării, CJ şi Guvernul României. Va fi un efort colectiv de a finaliza proiecte deja începute, de a demara proiecte noi, dar prioritatea numărul zero va fi atragerea de fonduri. Să ai răspunderea unui judeţ cum este Ilfovul, nu este puţin lucru, dar îmi doresc ca la finalul celor patru ani de mandat, fiecare locuitor al judeţului nostru să perceapă o îmbunătăţire semnfiativă a calităţii vieţii. Vă mulţumesc frumos”!.

Ludovic Orban: „Sunt ilfovean cu buletin”

Invitat să spună câteva cuvinte, premierul Ludovic Orban a declarat:

„Mulţumesc pentru invitaţie, am ţinut să fiu prezent la şedinţa festivă de astăzi penru a vă transmite un mesaj foarte clar de colaborare, de dialog, de parteneriat şi de susţinere a proiectelor importante pentru judeţul Ilfov. În caz că nu ştiţi sunt ilfovean, şi, da, recunosc, l-am votat pe Hubert Thuma, locuiesc în Dobroieşti, cu buletin de Dobroieşti.

Este extrem de greu de administrat Ilfovul, este un judeţ aparte, nu poate fi comparat cu niciun alt judeţ, este aproape Bucureştiul, cu o problematică foarte complexă, cu aşteptări ale oamenilor care sunt relativ diferite, de la zonă la zonă, şi cu problematică foarte complexă.

La parteneriatul dintre Consiliul Judeţean şi Guvern aş adăuga şi Primăria Capitalei – Consiliul General, deoarece foarte multe dintre problemele Bucureştiului sunt şi ale Ilfovului şi invers şi trebuie rezolvate prin colaborarea cu CJ şi cu primăriile din judeţul Ilfov. Îl felicit pe Hubert Thuma, îi doresc succes, aveţi în spate susţinerea locuitorilor.

Sunt convins că proiectele şi programele pe care le-aţi prezentat în campania electorală vor deveni realitate. În ceea ce mă priveşte pe mine, ca premier, pot spune că o să privilegiez Ilfovul, n-am ce face ca locuitor al Ilfovului şi, de asemenea, oricând va fi necesar, vom participa la proiecte, programe, tripartite – judeţul Ilfov, municipiul Bucureşti şi Guvernul României. Succes în mandat, Doamne ajută!, a susţinut Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.