ACTUALITATE CONSILIUL JUDEŢEAN ILFOV

Hubert Thuma: Am fost condamnat pentru că am ajutat primăria Ciolpani, nu pentru că am furat

Partidul Naţional Liberal prin Biroul Politic Naţional a validat, în 9 martie 2020, candidatura lui Hubert Thuma pentru şefia Consiliului Judeţean Ilfov.

Într-un interviu acordat DIGI24, Hubert Thuma spune că în Ilfov, încă din 2017, de când a fost ales preşedinte PNL Ilfov, are loc o schimbare de gardă în administrație.

Întrebat de ce s-a hotărât să candideze, Hubert Thuma a spus : « Ilfovul este un județ greu. Este un județ care are valențe de Capitală. Ne intersectam aici cu interesele Bucureștiului, iar oameni care muncesc în București, locuiesc în Ilfov, și invers. Cu toate acestea, în momentul de față există o discrepanță uriașă între cele două entități administrative. Este poate cea mai mare provocare politică a localelor.
Și, haideți să nu ocolim adevărurile dureroase și spuse mai pe șoptite: Ilfovul este locul de joacă pentru multe interese sulfuroase, pentru clanuri mafiote, pentru grupuri de interese nelegitime. « 

Referitor la condamnarea din urmă cu 6 ani la şase luni de închisoare cu suspendare, Hubert Thuma a lămurit astfel lucrurile :

« Nu vreau să încep această candidatură sau acest mandat fără a vorbi deschis despre ce s-a întâmplat, deși au trecut mai bine de 6 ani de atunci. Pentru ce am fost inițial acuzat, instanța a decis că sunt nevinovat. Condamnarea mea a fost pentru ceva ce nu s-a regăsit în capetele de acuzare, drept urmare eu nu am făcut niciun demers de a mă apăra pentru ceva ce nu știam că sunt acuzat. Dar să vorbim direct: am ajutat o primăria Ciolpani să primească utilaje de la o primărie din București. Nu a existat niciun prejudiciu și nu am avut niciun profit personal. De altfel, instanța nu a reținut nicio sentință în acest sens. 6 luni cu suspendare a fost pedeapsa pentru că funcția mea de vicepreședinte PNL Ilfov, de la acea dată, ar fi putut reprezenta un factor de influență în speță.
Dar vreau să se rețină: eu am fost condamnat că am ajutat comuna Ciolpani, nu că am furat eu ceva!
Toți acești 6 ani am stat deoparte. Nu am candidat la nicio funcție publică. Nu am deținut nicio demnitate. Am rămas alături de PNL, de colegii mei de la Ilfov, cu munca și cu susținerea pentru proiectele lor. Acum sunt un om care nu doar că a plătit pentru faptele sale, dar care a învățat din greșeli.”

 

În dreapta, Hubert Thuma alături de Rareş Bogdan şi Mihai Anghel, candidatul PNL Ilfov la primăria Snagov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.