POLITIC

George Ene (candidat PNL Ilfov pentru Senat): Educaţia, prioritatea zero în România zilei de azi

Domeniul educaţiei, al sănătăţii şi cel al sportului sunt trei dintre priorităţile pe care candidatul PNL Ilfov pentru Senat George Ene intenţionează să le aibă în vedere odată ajuns parlamentar.

george-ene

 

Tânărul liberal consideră educaţia „prioritatea zero în România zilei de azi”. Potrivit acestuia,  nicio altă investiţie nu este mai importantă şi mai profitabilă în acest moment pentru România. „Deşi este o investiţie ale cărei rezultate sunt vizibile abia peste 10 ani, ea reprezintă singura garanţie a prosperităţii”, este de părere George Ene.

Concret, în acest domeniu candidatul PNL Ilfov susţine măsuri precum schimbarea intervalului orar în care se desfăşoară cursurile, astfel încât elevii să înveţe doar dimineaţa, cel puţin în şcolile primare şi generale, modernizarea programei şi scurtarea zilei şcolare, reînfiinţarea şcolilor profesionale şi de meserii, corelarea cu piaţa muncii dar şi creşterea salariilor profesorilor, pentru atragerea personalului bine calificat.

Domeniul sportului este un alt aspect extrem de important pentru candidatul liberal. „Oriunde în lume, de zeci de ani, sportivii de performanţă reprezintă modele de urmat şi devin importanţi factori de stimulare a generaţiilor tinere. Astfel, sportul devine un mijloc de educare al maselor dar şi unul de îmbunătăţire a sănătăţii fiecăruia dintre noi”, spune George Ene.

Potrivit acestuia, sportul de masă şi sportul de performanţă nu pot exista unul fără celălalt. „Sportul de masă trebuie să devină prioritate naţională şi să aducă, astfel, reduceri ale cheltuielilor pentru servicii medicale, iar pe de altă parte, el devine o arie de selecţie pentru organizaţiile de sport profesioniste.

Pentru a încuraja însă sportul de masă, este urgentă implementarea unui set de reguli care să profesionalizeze activitatea sportivă şi să facă din sport o atracţie pentru tineri. Ori, aceasta presupune salarii bune pentru antrenori, avantaje fiscale pentru asociaţiile sportive, premierea performanţei astfel încât să devină o activitate dezirabilă”, subliniază candidatul PNL Ilfov.

În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, George Ene consideră că acesta ar trebui să se axeze în primul rând pe prevenţie. „Există o profundă corelaţie între cele trei domenii – educaţia, sportul şi sănătatea. Astfel, plecând de la educaţie şi sport, în mod automat susţinem sănătatea, arătându-le oamenilor importanţa îngrijirii personale, a unei diete echilibrate, a unui stil de viaţă sănătos”.

De altfel, mai arată candidatul liberal, este nevoie de finanţarea prioritară a acestui domeniu dar şi de „aplicarea unor reguli care să încurajeze rămânerea în ţară a tinerilor medici, pentru formarea cărora statul cheltuie sume foarte mari şi pe care mai apoi nu reuşeşte, din păcate, să îi ţină în ţară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.