ACTUALITATE SĂNĂTATE

Există coronavirus. Cum procedăm ?

Coronavirus nu se transmite prin aer, ci prin contactul la nivelul suprafeţelor, prin picăturile de tuse ajunse pe faţă, gură, nas, ochi.

Dacă cineva tuşeşte şi sar picături pe butoanele unui lift sau pe un scaun, ori o masă, cine atinge acea suprafaţă cu mâna şi apoi îşi pune mâna pe faţă, acea persoană este infectată. Pe loc !

 

Să recunoaştem simptomele

Tusa seacă, dificultatea în respiraţie şi febra sunt simptomele sigure ale unei persoane infectate cu coronavirus. Nu există strănutul, durerea în gât sau curgerea nasului.

Perioada de incubaţie este între 2-14 zile, dar oamenii de ştiinţă spun că se poate să fie 24-27 zile. În această perioadă de incubaţie, omul este contagios şi răspândeşte virusul.

 

 

Ce este de făcut?

  1. Prima măsură şi cea mai importantă este SPĂLAREA FRECVENTĂ A MÂINILOR. Putem folosi o soluţie hidroalcoolică sau apă şi săpun. Virusul nu rezistă în faţa apei şi a săpunului.

 

  1. Strănutul sau tusea trebuie să se facă numai în cot sau în batistă de hârtie. Batista de hârtie trebuie aruncată imediat iar mâinile trebuie spălate.
  2. Evitaţi să puneţi mâna pe faţă.

 

 

Strănutul regulamentar în cot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.