POLITIC

Echipa ALDE Ilfov pentru Camera Deputaţilor şi Senat

Cu o medie de vârstă a candidaţilor situată puţin peste 40 de ani, tânăra echipă pe care ALDE Ilfov o propune pentru Senat şi Camera Deputaţilor este una în care se regăsesc jurişti, avocaţi, ingineri sau manageri.

Constantin Alin Bucur şi Valentin Diblă – cei care deschid listele candidaturilor pentru Camera Deputaţilor şi, respectiv, Senat – au prezentat, pentru Actualitatea de Ilfov, principalele propuneri legislative pe care le vor avea în calitate de parlamentari.

 

picture2

Constantin Alin Bucur are 36 ani şi este deputat. S-a născut în 11 decembrie 1980, este absolvent (2003) al Universităţii Titu Maiorescu – Facultatea de Drept, a lucrat în mediul privat, domeniul Energie, ca director juridic, din 2004 până în anul 2012, când a candidat pentru funcţia de deputat şi a fost ales în circumscripţia electorală nr. 36 Teleorman, colegiul uninominal nr. 3.

Pe perioada mandatului a fost iniţiatorul a 13 proiecte legislative, dintre care două s-au materializat în legi. Este vorba despre Legea pentru completarea art.1 din Legea nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate public şi, respectiv, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic.

În ce priveşte propunerile sale legislative aflate în lucru, între acestea se numără cea pentru completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimulare, un proiect de lege privind primul loc de muncă şi a ocupării forţei de muncă, o propunere legislativă privind acordarea gratuită de produse de igienă orală preşcolarilor şi şcolarilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, o propunere legislativă privind stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale, dar şi propuneri privind îmbunătăţirea legislaţiei pentru reorganizarea sistemului naţional de sănătate, pentru sprijinul fermelor de familie şi pe probleme de energie.

„Susţin cu obstinaţie menţinerea preţului la energie la nivelul la care se plasează acesta în raport cu puterea de cumpărare. De asemenea, susţin asistarea categoriilor de consumatori vulnerabili, prin subvenţionarea facturilor la aceste tipuri de energie”, spune Constantin Alin Bucur. „Cred că este nu numai o necesitate, dar chiar o obligaţie să ne diversificăm sursele de import şi resursele de energie deopotrivă. Din acest punct de vedere, România este din nou într-o poziţie propice, mai ales în ceea ce priveşte energia electrică. Atât de mult hulitele certificate verzi sunt o soluţie pentru asigurarea unei exploatări prietenoase şi nonpoluante. Trebuie, în opinia mea, să ne gândim strategic, pe termen lung, la ce va însemna asigurarea consumului de energie atunci când combustibilii fosili nu vor mai fi disponibili”, subliniază candidatul ALDE.

 

 

Propuneri legislative în domeniul infrastructurii, al educaţiei şi al sănătăţii

 

Valentin Diblă are 34 ani, este jurist, locuieşte în Chiajna şi candidează pentru un mandat de senator din partea ALDE.

S-a născut în 4 aprilie, este absolvent (2002) al Facultăţii de Drept, lucrează în mediul privat în domeniul construcţiilor, este manager iar din iunie 2016 a fost ales consilier judeţean în CJ Ilfov.

Ca propuneri legsialtive, acesta urmăreşte ca, până în anul 2020, salariul mediu net să crească la 3.000 de lei, iar pensia medie la 1.500 lei, pe baza creșterii economice accelerate a județului și a țării. De asemenea, Valentin Diblă va avea în vedere reintroducerea județului Ilfov în alocările bugetare a ajutoarelor de stat pentru investiţii, ajutoare de exploatare şi ajutoare pentru accesul IMM-urilor la finanţare, dar şi implementarea unui program național de investiții de 100 de miliarde de euro, pentru perioada 2017-2020.

O altă propunere a lui Valentin Diblă şi a echipei sale vizează stimularea prin măsuri fiscale și financiare a mediului de afaceri local, având ca efect mai puțină birocrație şi mai puțin timp pierdut.

În plus, echipa ALDE Ilfov propune şi susţine măsuri precum garantarea pachetului minim de confort rural, valabil pentru fiecare localitate; în domenul infrastructurii – drumuri, trotuare și piste de biciclete; alimentare cu apă și nici un sat fără canalizare; investiţii strategice în transportul public şi extinderea liniei de metrou bucureștean în cel puțin 4 localităţi din Ilfov: Chiajna, Voluntari, Otopeni, Buftea; investiţii majore privind dezvoltarea şi construirea centurii Bucureşti.

În ce priveşte domeniul educației, reprezentanţii ALDE Ilfov vor face demersuri pentru atragerea de personal calificat în şcoli, dezvoltarea reţelelor de creşe, grădinițe cu program prelungit și after-school pentru fiecare sat, ajutoare pentru stimularea accesului la educaţie, dar şi pentru majorarea alocaţiilor de stat pentru copii.

La capitolul sănătate, candidaţii din Ilfov ai Alianţei Democraţilor şi Liberalilor îşi doresc modernizarea și dotarea dispensarelor din fiecare comună, cu laboratoare de analize și personal specializat, programe gratuite de prevenţie, vaccinare şi tratament ambulatoriu pentru categoriile defavorizate.

 

 

Măsuri pentru agricultori şi tinerii investitori privaţi

 

În cadrul Programului său economic, ALDE va avea în atenţie Prima Afacere pentru tânăra generaţie de investitori privaţi. Programul START pentru Ilfov va însemna ajutoare financiare nerambursabile pentru Prima afacere. Suma minimă alocată anual va fi de 500 de milioane de lei. Plafonul nerambursabil acordat va fi de până la 200 000 de lei. De precizat faptul că Prima afacere va fi scutită de impozitul pe venitul salarial și contribuții sociale datorate de angajator pentru o perioadă de trei ani.

O altă prioritate a ALDE Ilfov vizează revigorarea sportului de masă prin crearea de centre sportive și centre de agrement multifuncționale.

La fel de important, măsurile destinate producătorilor agricoli vor presupune asocierea fermierilor în Cooperative agricole mari, prin inițiative legislative care să garanteze proprietatea și să stabilească cadrul favorabil. De asemenea, cooperativele agricole nou înființate vor avea scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol, iar o altă măsură, în acelaşi domeniu, vizează construirea lanțurilor de depozite și comercializare, pentru preluarea și valorificarea producției de cereale, legume și fructe.

 

Echipa ALDE Ilfov:

 

Camera Deputaților:

Bucur Constantin-Alin, 36 ani, deputat

Țone Vlad-Adrian, 35 ani, profesor, Afumați

Călin Daniela, 49 ani, avocat, Voluntari

Constantin Adrian-Cristian, 31 ani, economist, Otopeni

Matei Ioan, 50 ani, inginer, Periș

Giurea Florin, 47 ani, merceolog, Cornetu

 

Senat:

Diblă Valentin, 34 ani, jurist, Chiajna

Toma Ninel, 42 ani, avocat, jurist, Voluntari

Albani Laura, 53 ani, scenograf, Snagov

Cecate Florin-Viorel, 39 ani, manager, Pantelimon

 

Cristina Bobe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.