POLITIC

Dorin Cândea (PMP): Toţi cetăţenii din Ilfov trebuie să trăiască decent şi toţi trebuie să fie reprezentaţi în Parlament de oameni cu soluţii viabile şi imediate la problemele lor

Subvenţionarea transportului în comun pentru elevi, studenţi şi pensionari, ecologizarea gropilor de gunoi, înființarea unor centre medicale de permanență sau acordarea de reduceri pentru firmele care îşi plătesc în avans taxele şi impozitele sunt câteva dintre măsurile pe care Dorin Cândea, candidat PMP Ilfov pentru Camera Deputaţilor spune că le va avea în atenţie ca reprezentant în Parlament al ilfovenilor.

dorin-candea

 

Reporter: Domnule Dorin Cândea, îi sunteţi alături de zece ani, de când aţi intrat în politică, preşedintelui Traian Băsescu. Lucrând alături de unul dintre cei mai importanţi politicieni ai prezentului, cum anume intenţionaţi să aplicaţi experienţa acumulată în tot acest timp, în beneficiul judeţului Ilfov?

Dorin Cândea: Munca alături de preşedintele Băsescu mi-a adus multe satisfacţii. Am acumulat în tot acest timp experienţă politică şi aici putem vorbi fie de promovarea unor politici sănătoase care să îşi arate roadele pe o perioadă îndelungată, fie de gestionarea unor crize politice punctuale. Acest program politic, pe care noi astăzi îl susţinem pentru Ilfov, este însăşi ideea preşedintelui Băsescu la momentul când era primarul general al Capitalei. Zona Metropolitană este un proiect pe care atunci domnul Traian Băsescu a încercat să-l implementeze. De atunci şi până acum lucrurile s-au mai schimbat şi în Bucureşti şi în Ilfov, iar noi l-am adaptat la cerinţele de astăzi.

 

Reporter: Care sunt principalele probleme ale judeţului Ilfov pe care le-aţi identificat şi cum intenţionaţi să abordaţi paşii către remedierea lor, odată ales deputat?

Dorin Cândea: Împreună cu cei doi vicepreşedinţi PMP ai Consiliului Judeţean Ilfov  şi cu sprijinul autorităţilor locale vom pleda pentru subvenţionarea transportului în comun pentru elevi, studenţi şi pensionari, asigurându-le gratuitate. Susţin transportatorii privaţi, dar îi provoc să respecte normele tehnice ale microbuzelor şi autobuzelor, care trebuie să fie în perfectă stare pentru a asigura un transport de maximă siguranţă a cetăţeanului.

O altă măsură prioritară a judeţului este ecologizarea gropilor de gunoi, care au un impact major asupra pânzei freatice, respectiv apa potabilă. Acest lucru este posibil, prin atragerea fondurilor europene, un alt domeniu în care eu am activat şi în care am o experienţă vastă, implementând de-a lungul timpului diverse proiecte la nivelul altor judeţe. Toţi cetăţenii din Ilfov trebuie să aibă apă potabilă şi curată, toţi trebuie să trăiască decent şi toţi trebuie să fie reprezentaţi în Parlamentul României de oameni cu soluţii viabile şi imediate la problemele lor.

Vorbind de fonduri europene, trebuie să menţionez faptul că am implementat la nivelul altor judeţe un proiect privind managementul situațiilor de urgență / un registru unic de risc, proiect extrem de important, care poate fi implementat la nivelul altor judeţe, este funcţional şi eficient, iar eu am fost iniţiator şi implicat direct în conceperea şi activarea lui.

Sănătatea este un alt punct important în judeţul nostru, şi consider că este necesară înființarea unor centre medicale de permanență, cu medic, pentru situații de urgență, într-un spațiu pus la dispoziție gratuit de către consiliul local, ţinând cont de faptul că serviciile sunt decontate de Casa de Sănătate, iar ele sunt o soluţie de prim ajutor pentru Ilfov. La nivelul fiecărei localităţi se pot înfiinţa Centre de Permanenţă prin cabinetele medicilor de familie şi consiliul local al fiecărei comune sau oraş din Ilfov, unde se poate asigura 24 ore din 24 ore asistenţă medicală primară, fie că e vorba de un copil răcit sau o injecţie de urgenţă, fie că e vorba despre monitorizare a unui caz mai grav până în momentul în care pacientul poate fi preluat de medicul specialist.

Nici pe micii agricultori nu trebuie să îi uităm, ba mai mult, trebuie să îi încurajăm prin înfiinţarea unor centre de legume-fructe, prin intermediul cărora să poată avea garanţia că marfa le este cumpărata la un preţ corect, sortată şi apoi livrată supermarketurilor. Lipsa pieţelor civilizate din judeţ îi pune pe aceşti oameni în situaţia în care să-şi vândă marfa în condiţii precare, la preţuri minime sau să n-o vândă deloc şi să o arunce. Sunt doar câteva pieţe în judeţ care se pot bucura de un statut de piaţă civilizată, celelalte localităţi au aşa-numitele târguri în mijlocul străzii sau în condiţii greu de acceptat pentru anul 2016.

De asemenea, Partidul Mişcarea Populară propune acordarea unor reduceri de 10-15% pentru firmele care îşi plătesc în avans taxele şi impozitele, asigurând, astfel, o colectare anticipată la bugetul de stat, cât şi un câştig bănesc pentru societăţile comerciale. Este nevoie de un Birou Unic şi de un sistem online pentru înfiinţarea firmelor, dar şi de simplificarea contabilităţii IMM-urilor.

Cristina Bobe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.