ECONOMIC

Din 30 decembrie SEAP devine SICAP

seapNoul sistem de achiziții publice, care va înlocui actualul SEAP (sistem electronic de achiziții publice), ar putea fi gata până la finalul acestui an, deși termenul avansat anterior era 30 noiembrie 2016, a anunțat președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș. Noul sistem de achiziții publice va intra în folosința utilizatorilor sub acronimul SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a achizițiilor publice).

Bogdan Pușcaș afirmă că promisiunea fermă din partea Agenției pentru Agenda Digitală este 30 decembrie, dată la care noul sistem ar trebui să fie prezentat în forma finală. „Pe 30 decembrie ar trebui să vedem și noi forma noului sistem de achiziții publice care, în primul rând, ar trebui să fie unul mult mai prietenos, mai facil de utilizat și să includă noutățile legislative. (…) Deocamdată folosim sistemul vechi adaptat pe ici pe colo la noul cadru legislativ”, a mai spus Bogdan Pușcaș.

Potrivit acestuia, noul sistem urmează să fie folosit în paralel cu cel vechi o perioadă, probabil șase luni sau un an, și apoi, treptat, să se realizeze migrarea din sistemul vechi către cel nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.