SOCIAL

Din 23 noiembrie se decontează abonamentele elevilor navetiști

ratbMinisterul Educației Naționale și a Cercetării Științifice (MENCS) a anunțat că „decontarea integrală a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu se aplică începând cu 23 noiembrie, data publicării în Monitorul Oficial și implicit a intrării în vigoare a noilor prevederi legislative”. Tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor pot varia de la 10 lei (fără TVA) pentru distanța minimă de trei kilometri la 174 de lei (fără TVA) pentru distanța maximă de 50 de kilometri.

„Abonamentul se emite și decontează pe distanța dintre localitatea de domiciliu a elevului și localitatea în care se află unitatea de învățământ. Decontarea abonamentelor pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu se face pe baza următorului calendar: între 1 și 4 ale lunii curente, elevii depun abonamentele emise pentru luna precedentă, între 5 și 8 ale lunii curente, conducătorul unității de învățământ transmite datele la inspectoratul școlar județean, iar între 9 și 10 ale lunii curente, inspectoratul școlar județean transmite datele către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Ulterior, Ministerul Educației virează fondurile necesare efectuării plăților”, explică MENCS într-un comunicat.

Ministerul precizează că unitățile de învățământ decontează doar abonamente lunare, nu bilete emise zilnic în contul unui abonament, și numai pentru perioada cursurilor, nu și a vacanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.