DIVERSE

Curiozităţi

– Manechinele folosite la testele de impact pentru maşini, în engleză – Crash Test Dummies (Anthropomorphic Test Device, ATD), au fost pentru prima dată folosite de către Air Force, în Statele Unite, nu de către industria automobilistică. Aceste manechine erau folosite iniţial pentru a testa scaunele ejectabile ale avioanelor de luptă.

……………………………………………………………………………………………………………………

– Mangustele sunt imune la veninul şerpilor. Din acest motiv a fost îmblânzită pentru a prinde şerpi veninoşi. Hrana preferată a mangustei vărgate sunt gândacii şi larvele şi pupele fluturilor. Ele sunt extrem de gălăgioase, producând 10 tipuri diferite de sunete.

……………………………………………………………………………………………………………………

– De ce nu s-a prăbuşit până acum Turnul din Pisa, din Italia, deşi vârful său s-a înclinat cu aproximativ 4 metri faţă de axa verticală? Deşi s-a tot înclinat, încă de la începutul construcţiei – din cauza solului de proastă calitate – centrul de greutate al turnului cade în continuare tot în interiorul suprafeţei de sprijin de pe pământ. Începând cu 2001, specialiştii constructori au inclus turnul într-un program prin care au reuşit să încetinească înclinarea accelerată a turnului, problema nefiind însă definitiv rezolvată.

……………………………………………………………………………………………………………………

– Oceanul Pacific acoperă aproximativ 33% din suprafaţa Pământului şi are o apă mult mai caldă decât cea a Oceanului Atlantic. Oceanul Pacific se micşorează, foarte lent, în timp ce Oceanul Atlantic este în creştere, datorită faptului că America de Sud şi Africa se depărtează una de cealaltă.

……………………………………………………………………………………………………………………

– Singurele cacofonii acceptate în limba română sunt: Ion Luca Caragiale, tactica cavalerească, biserica catolică, epoca capitalistă, Banca Comercială.

……………………………………………………………………………………………………………………

– Sunt aproximativ 540.000 de cuvinte în limba engleză, cam de 5 ori mai multe decât erau pe vremea lui Shakespeare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.