CONSILIUL JUDEŢEAN ILFOV

Consiliul Județean Ilfov susține învățământul din Raionul Ialoveni, Republica Moldova

În data de 31.07.2017 cei 30 de consilieri județeni din Ilfov s-au întrunit în ședință ordinară prezidată de președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, secondat de vicepreședinții Rizia Tudorache și Petre Popeangă. Ședința a debutat cu un moment de reculegere în memoria lui Constantin Proțiuc, fost consilier județean și fost viceprimar al orașului Buftea.

Primul proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi ”Studiul de piață imobiliară privind clădirile de birouri situate în București” a fost explicat de președintele CJI, Marian Petrache în sensul că, pe baza acestui studiu, a reieșit că diferența dintre chiria plătită și suma pentru achiziționarea unui nou imobil nu este foarte mare. Consilierii județeni au fost de acord cu achiziționarea unui imobil nou care, după refacerea actualului sediu al Consiliului Județean va rămâne în patrimoniul județului. Pentru acest motiv s-a votat cu o abținere și proiectul de hotărâre privind utilizarea unei sume din excedentul anual al bugetului local al județului Ilfov.Apoi, consilierii județeni au aprobat în unanimitate finanțarea proiectului ” ,,Dotarea învățământului preșcolar și universitar cu resurse și tehnologii interactive” propus de Raionul Ialoveni din Republica Moldova.

Buftea va avea două pasaje
,,Pasaj suprateran pe DJ 101 la intersecția cu calea ferată, localitatea Buftea–Varianta II” și
,,Pasaj subteran/suprateran pe DJ 602 la intersecția cu calea ferată, localitatea Buftea–Varianta I” sunt două investiții pentru care, în unanimitate, s-au aprobat studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici.
Tot legat de orașul Buftea a fost și un alt proiect înscris pe ordinea de zi referitor la ridicarea ipotecii și a interdicțiilor de înstrăinare prezente în contractul de vânzare-cumpărare a Cabinetului Medical Individual Stomatologic ,,DR. Toma Cornelia” de la Policlinica din Buftea care aparținea de Consiliul Județean. Cu această ocazie, președintele CJI, Marian Petrache a anunțat că, în urma discuțiilor cu primarul orașului Buftea, George Pistol, policlinica în cauză va fi cedată spre administrare orașului de către CJI.

Noi asocieri
Asocierile din câteva Unități Administrativ Teritoriale (UAT) – Consilii locale din județul Ilfov a fost votat în unanimitate cu precizarea din partea președintelui Marian Petrache că acestea se fac cu acele localități care nu au primit bani prin programul PNDL II dezvoltat de Ministerul Dezvoltării. Consilierii județeni au primit lista cu localitățile ilfovene beneficiare ale PNDL II așa cum fusese publicată pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Consilierii județeni vor avea indemnizații mărite
Proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Ilfov nr. 122/2016 privind stabilirea îndemnizației de ședință a consilierilor județeni din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov în mandatul 2016-2020 a generat dezbateri moderate de secretarul județului, Monica Trandafir care a explicat consilierilor județeni că, legal, pot primi ca indemnizație 10% din salariul președintelui de consiliu județean. Astfel, în unanimitate, s-a aprobat ca indemnizația de ședință să crească de la 700 lei la 1.300 lei impozabili. Pe de altă parte, la un alt proiect înscris în ordinea de zi, acela referitor la indemnizația de membri în Autoritatea de Ordine Publică (ATOP), indemnizația nu a fost mărită și a rămas la suma de 200 lei.

Tot în cadrul ședinței, printre alte proiecte strict administrative care s-au votat în unanimitate, consilierii județeni au aprobat și deplasarea unei delegații a Consiliului Judeţean Ilfov în Provincia Jiangsu din Republica Populară Chineză. La acest capitol, președintele CJI, Marian Petrache a cerut în mod expres ca delegația (supusă la vot secret) să pună la punct toate detaliile privind semnarea Acordului de înfrățire și semnarea unor contracte comerciale între cele două țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.