POLITIC

CNATDCU: Pandele şi Tobă au plagiat

Fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat, este verdictul final dat miercuri, 12 octombrie, de Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Acesta propune retragerea titlurilor de doctor pe care cei doi le-au obținut.

 

 

Decizia a fost luată cu 36 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”. Este vorba despre o a doua comisie care dă un verdict în acest caz, prima comisie indicând că Petre Tobă şi Florentin Pandele nu au plagiat. Potrivit Consiliului General al CNADTCU, raportul acestei prime comisii a fost unul superficial, fapt pentru care a fost solicitată constituirea unei noi comisii.

Propunerea de retragere a titlurilor lui Tobă şi Pandele trebuie să ajungă, potrivit procedurii, la ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, iar acesta urmează să semneze ordinul de retragere a titlurilor. Cei doi pot cere, ulterior, revocarea ordinului la Ministerul Educaţiei după care se pot adresa instanţei de contencios administrativ.

Pentru depunerea contestaţiilor, Petre Tobă şi Florentin Pandele au la dispoziţie zece zile.pandele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.