CONSILIUL JUDEŢEAN ILFOV

CJ Ilfov: 5.000.000 lei pentru noua piață din Buftea

Inaugurată la începutul lunii decembrie 2016, Piața Centru din Buftea reprezintă una dintre cele mai atente investiții ale Consiliului Județean Ilfov, sub președinția lui Marian Petrache, în viața de zi cu zi a locuitorilor orașului. Iar această investiție atentă înseamnă și un loc de muncă civilizat pentru cei care vând, dar și bucuria cumpărătorilor de a-și face piața dintr-un loc decent.

 

2000 mp pentru un comerț modern, european

Clădirea modernă căreia buftenii îi trec pragul acum era, până acum doi ani când au început lucrările, inexistentă. Pe aceeași stradă, strada 23 August nr. 8, se afla vechea piață ajunsă într-un stadiu de degradare care nu mai avea cum să se asorteze cu planurile de dezvoltare a orașului. Cea mai bună hotărâre a fost aceea a demolării vechilor clădiri și a construirii uneia noi, cu facilități adaptate anilor 2000. Pentru aceasta, primăria Buftea a contribuit cu 2.000.000 lei, iar Consiliul Județean Ilfov cu 5.000.000 lei.

Noua clădire modernă de circa 2000 mp are parter și etaj și este prevăzută la parter cu platformă pentru legume și hale pentru carne, pește, lactate și alte spații comerciale alimentare și nealimentare. De asemenea, există spații de depozitare, de alimentație publică, toaelete publice și vestiare pentru personal.

Etajul cuprinde spații comerciale alimentare, administrative, anexe social sanitare, toate, atât la parter, cât și la etaj într-o stare de igienă impecabilă. De aceea, a și fost autorizată nu numai în baza prevederilor legilor românești, dar și în baza Regulamentului CE nr. 882/2004 al Parlamentului European și al Consiliului European din data de 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformității cu legislația în domeniu.

 

Se poate spune, fără a exagera câtuși de puțin, că, și datorită aportului financiar al Consiliului Județean Ilfov, un vânzător de legume al Pieții centru din Buftea are aceleași condiții de lucru cu un vânzător al unei piețe similare din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.