CONSILIUL JUDEŢEAN ILFOV

CJ Ilfov: 4.000.000 lei pentru ”Tărâmul prieteniei” din Domnești

Contribuția Consiliului Județean Ilfov – sub președinția lui Marian Petrache – la educație se ”traduce” printr-un număr important de grădinițe construite în județ din 2012 încoace, de la preluarea mandatului de președinte CJ Ilfov. Și, în 99,99% din cazuri, acestea sunt cu mult peste nivelul celor din Capitală în privința calității construcției, a dotărilor și a nivelului actului educativ. Este și cazul grădiniței cu program prelungit ”Tărâmul prieteniei” din Domnești, singura despre care știm că are și adăpost de apărare civilă.

”Nu reușeam fără ajutor de la Consiliu”

Primarul Adrian Ghiță trece mereu și pe la noua grădiniță să se asigure că micuții domneștenilor au tot ce le trebuie și povestește : ”Tot ce se vede înseamnă 2.050 mp din care suprafața utilă este de 1.710 mp. A fost un proiect grandios pe care nu am fi reușit să-l finalizăm fără contribuția financiară de 4.000.000 lei a Consiliului Județean Ilfov. Noi, Unitatea Administrativ Teritorială Domnești, am contribuit cu 1.750.000 lei. Mai mult, CJ Ilfov a fost de acord și cu marcarea unei treceri de pietoni în dreptul grădiniței, foarte importantă pentru părinți și copii. Grădinița are sală de mese prevăzută pentru 160 de copii, bucătărie (bloc alimentar cum se numește tehnic) utilată ultra modern unde se pot găti 400 de porții/schimb, o sală multifuncțională, adăpost apărare civilă pentru 200 de persoane, cabinet edical și izolator, cabinet metodic, cancelarie, vestiare filtru bucătărie și vestiar separat pentru personalul de deservire, spațiu tehnic și garaj.”

”Avem 196 copii înscriși”

Profesoara Ionela Ștefan, directorul grădiniței spune că momentan sunt înscriși 196 de copii, adică mai lipsesc doar patru până la capacitatea maximă de 200 de copii. ” Sunt 8 săli de clasă, avem 7 grupe de copii, 3 grupe cu program normal și 4 grupe cu orar prelungit. Toate sălile, cancelaria și cele 4 birouri administrative sunt dotate cu băi iar picturile au fost realizate de prof. Popa din Clinceni. Corpul profesoral este de excepție și ne mândrim cu faptul că opționalul de muzică este susținut de profesoara și interpreta de muzică populară Eugenia Moise Niculae. Părinții plătesc doar masa, 15 lei/zi, restul este gratuit. Condițiile sunt la nivel european.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.