SOCIAL

Chitila: Preşcolarii au o nouă grădiniţă cu program prelungit

Cel mai recent obiectiv finalizat de administraţia locală din Chitila, Grădiniţa Voinicel nr. 2 a fost inaugurată miercuri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei.

Astfel, eforturile edilului Emilian Oprea şi ale echipei sale de la primărie s-au materializat într-o unitate de învăţământ preşcolar modernă, spaţioasă, cu dotări de calitate, de care micii beneficiari s-au arătat mai mult decât încântaţi.

 

 

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, edilul Emilian Oprea, Ştefania Vasilica Duminică – director la Şcoala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu”, Anca Palamar – director adjunct, Daniela Barbu – inspector şcolar general la ISJ Ilfov, Rori Gheorghişor – inspector de specialitate la ISJ Ilfov, Nicoleta Stănică – inspector pentru învăţământul primar la ISJ Ilfov, Rădiţa Mincu – inspector de specialitate la ISJ Ilfov, Anişoara Ciobanu – inspector pentru învăţământul preşcolar la ISJ Ilfov, reprezentanţi ai bisericii, comandant Florin Iordan – Poliţia Locală, arhitect Daniel Jitaru şi Cristian Axan – cei care au proiectat, de altfel, noua unitate de învăţământ.

Despre grădiniţa Voinicel trebuie spus că are şase săli de grupă, amplasate în cele şase module despărţite de culoare, ce asigură legătura cu spaţiul de joacă amenajat în curtea grădiniţei, fiecare grupă fiind dotată cu grup sanitar propriu, cu un generos spaţiu multifuncţional ce asigură şi legătura spre sălile de grupă şi a spaţiilor aferente funcţiunii de grădiniţă: acces prin windfang spaţios, cabinet medical, vestiare, cancelarie, birou director, birou administrator, bucătărie, depozitări, două săli de mese şi trei dormitoare cu acces la grupuri sanitare, amplasate la etaj pentru cei înscrişi la program prelungit.

De asemenea, au fost prevăzute două scări de evacuare închise şi două scări de evacuare deschise de la nivelul terasei. La subsolul construcţiei s-au prevăzut spaţiile tehnice şi centrala termică ventilată natural printr-o curte de lumină cu acces din exterior.

În ce priveşte programul grădiniței, acesta începe dimineaţa devreme, la ora 6.00, când are loc primirea copiilor, până la 8.00, la 8.30 copiilor le este servit micul dejun, iar la ora 09.00 încep primele activităţi ale zilei, de dezvoltare personală și activități liber alese. Între 10.00 şi 11.00 se desfăşoară activități pe domenii experiențiale, urmate de activităţi liber alese, recreative şi opționale între orele 11.00 şi 12.00. Micuţii ia masa de prânz în intervalul 12.00-13.00, iar între 13.00 şi 15.00 are loc somnul de după-amiază. De la ora 16.00 se desfăşoară jocuri și activități de după amiază, recuperatorii, până la 18.00, când copiii merg acasă.

Cristina Bobeimg_8658 img_8666 img_8690 img_8760

One Reply to “Chitila: Preşcolarii au o nouă grădiniţă cu program prelungit

  1. Buna ziua as dori sa stiu daca se mai pot face inscrieri la gradinita ? Si daca primit si copii de 2 ani ? Copilu vorbeste si face la olita . Stie s-a se descurce singur . Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.