POLITIC

Bulgaria. Candidatul pro-rus Rumen Radev, câştigător în alegerile prezidenţiale

Turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria, desfăşurat duminică, 13 noiembrie, a fost câştigat de candidatul pro-rus Rumen Radev. În urma rezultatului scrutinului prezidențial, premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat.

 rumen-radev

 

Sprijinit de partidul socialist de opozitie, Rumen Radev (53 de ani) a câştigat 58,1-58,5% dintre voturile cetăţenilor.  Contracandidata sa, Tsetska Tsacheva (58 de ani), susţinută de partidul de centru dreapta de la guvernare, GERB, a obtinut 35,3-35,7%, potrivit exit-poll-urilor realizate de Alpha Research si Gallup International, scrie Reuters.

Fost șef al forțelor aeriene din Bulgaria, Rumen Radev a câștigat alegerile prezidențiale cu un discurs electoral pro-rus şi o retorică anti-migranţi. Potrivit acestuia, Bulgaria trebuie să fie pragmatică și să găsească un echilibru între cerințele provenite din parteneriatele cu Uniunea Europeană și NATO, dar și să caute un mod prin care să beneficieze dintr-o relație cu Moscova, mai scrie agenţia de presă citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.