SOCIAL

Amenzi la firmele din zonele unităţilor de învăţământ

Două societăţi comerciale din Ilfov,  aflate în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, au primit amenzi în valoare de 2.500 de lei în urma unor controale efectuate, în perioada 9-13 mai, de poliţiştii de investigare.

În baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, polițiștii ilfoveni au intensificat, în intervalul amintit, acțiunile pentru asigurarea unui climat de siguranță în incinta și în zonă adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, polițiștii de prevenire a criminalității, de ordine publică, rutieră și economic au fost prezenți atât în școlile de pe raza județului Ilfov, cât și în zona adiacentă acestora, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor.

În primele două zile ale săptămânii trecute, polițiștii au derulat 56 de activități preventive în cadrul orelor de curs, la unitățile de învățământ de pe raza județului Ilfov.

Au fost efectuate 26 de controale pentru verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unitățile de învățământ, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003.

De asemenea, polițiștii de investigare a fraudelor au efectuat verificări la societăți economice din zonele adiacente unităților de învățământ, două dintre acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 2.500 de lei.

În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale unor acte normative, precum Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, H.G. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și morală a elevilor și studenților și Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Totodată, polițiștii au informat conducerea școlilor cu privire la elevi care au fost depistați în timp ce absentau nejustificat de la cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.