ACTUALITATE SPORT

Ambiții și vise mari, în Comuna Dobroești – și la sate se face sport de performanță!

Începem un serial sportiv prin satele și comunele patriei, locuri unde am avut surpriza să întâlnesc antrenori dedicați, ambițioși și cu vise mari, care-și educă elevii să aibă același spirit de luptător, pe terenul de sport. Fie fotbal, fie handbal, șah sau atletism, copiii de la țară, cum li se mai spune, ajung repede la rezultate notabile, încercând să arate că nu este absolut nicio diferență, între ei și adversarii de la orașe.
Și vreau să încep de la Dobroești, o comună ilfoveană care este în imediata vecinătate a Bucureștiului. Există acolo o asociație sportivă, Unirea Dobroești, unde se face handbal de nivel înalt, dar și fotbal pentru pitici și adolescenți. Ne grăbim să vorbim despre handbal, pentru că echipele de aici trebuie să ia, deja, startul în Turneele de Valoare și Speranță. Și avem bucuria să vă anunțăm că antrenoarea care coordonează handbalul aici este Dana Strat, o personalitate din lumea sportului cu mingea mica, dacă pot spune așa, o fostă handbalistă care a fost ”arsă” de focurile primei ligi de handbal, ba chiar și ale celor din cupele europene. ”Dumnezeu a pus ceva handbal deoparte și pentru mine”, ne spunea antrenoarea cu un an în urmă, când a ajuns, pentru prima oară, în Comuna Dobroești.

Junioarele II au trecut de la Speranțe, la Valoare!

”După exact un an, pot să spun că munca mea a dat roade aici – am închegat un nucleu puternic, iar echipele de care mă ocup, Junioare I și II, sunt oricând gata să se bată cu cei mai tari adversari. Am fost o jucătoare războinică, am păstrat avântul ăsta și de când am trecut pe banca tehnică, iar asta se vede la toate elevele mele. Așa le spunea și Decebal soldaților săi, că nu-i totuna leu să mori, ori câine-nlănțuit!
Și încep cu grupul de Junioare II, unul care duce greul în handbalul din Dobroești – aceste fete au fost în Turneul Speranțe, în sezonul anterior, iar acum jucăm în Valoare, acolo unde se zăresc medaliile Campionatului Național. Din păcate, acum, când este nevoie de forță maximă, am multe accidentări și capacitatea noastră s-a diminuat. Nu le voi avea pe Mincu, pe Giboi, pe Camelia Cercel și nici pe Larisa Orodel, handbaliste care formau axul principal al echipei.

Chiar și-așa, noi ne-am atins obiectivul, care a fost calificarea în Turneul Mare, de-acum înainte orice victorie va fi ca un bonus, pentru grupul nostru. Le-am spus fetelor că nu mai au nicio presiune, să se bucure de joc – va fi o mare onoare pentru noi să avem în față Corona Brașov, CSM Ploiești sau CSȘ Târgoviște. Și haideți să vă spun un secret – am luat toată această presiune de pe umerii elevelor mele, pentru că sunt sigură că vor face jocuri frumoase, asta ne dorim, ba chiar mă aștept și la ceva surprize, dacă se autodepășesc – nu suntem noi grupul care să se incline în fața cuiva, fără luptă susținută!

Speranțe avem și la Junioare I!

A fost prima noastră participare într-un campionat al Junioarelor I, competiția în care am întâlnit adevărate forte la handbalului juvenile. Și mă gândesc la CSM București, la adversarele din Tulcea și Brăila, orașe unde se face handbal organizat. Ne-am descurcat, am pus problem mari tuturor, mai ales în deplasare, am primit chiar felicitări, pentru modul cum am abordat meciurile. Am ajuns în Turneul Speranțelor și nu vrem să ne oprim aici, cu puțină atenție ne vedem chiar în Turneul Final.
Mai ales că în armata noastră de Junioare I, formată din Evelin Juncu, Maria Gherghiceanu, Mara Stanciu, Andreea Dobrescu, Alexandra Popescu, Alina Ștefan, Alina Ghiță, Teodora Văceanu și Simona Iancu, se află și plutonul de valori de la Junioare II – Andreea Ștefan și Delia Onțică, portari, Andreea Mihăilă, Cristiana Petre, Mădălina Sandu, Andreea Tiță, Raisa Arghirescu, Sara Iordan și Elena Iancu, o extremă dreaptă surprinzătoare, o stângace foarte incisivă”, ne spunea Dana Strat.

Prin urmare, echipele de handbal din Comuna Dobroești au ajuns să lupte pentru supremație, în campionatele naționale. Locuitorii comunei sunt bucuroși că odraslele lor au apucat-o pe drumurile sportului și vin, la fiecare final de săptămână, să urmărească jocurile echipelor favorite, să le-ncurajeze evoluția, în frumoasa Sală Polivalentă, mândria comunei. Ionel Pană, site news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.