POLITIC

Alexandru Dumitrescu (PMP): Dezvoltarea economică are un ritm accelerat, însă condiţiile sociale de trai ale cetăţenilor ilfoveni sunt blocate în trecut

Candidatul PMP Ilfov pentru funcţia de senator Alexandru Dumitrescu consideră că, în acest moment, aşteptările ilfovenilor depăşesc cu mult realităţile mediului social, „aspect care ne întoarce în timp cu decenii”.

Despre această situaţie dar şi despre felul în care intenţionează să se implice, ca senator, în rezolvarea problemelor cu care cetăţenii din Ilfov se confruntă la ora actuală, Alexandru Dumitrescu a vorbit, de curând, într-un interviu pentru Actualitatea de Ilfov.

 

alexandru-dumitrescu

Reporter: Domnule Alexandru Dumitrescu, spuneţi-ne, mai întâi, care au fost argumentele care au cântărit decisiv în hotărârea dumneavoastră de a candida pentru Senat, în defavoarea carierei diplomatice pe care aţi urmat-o.

Alexandru Dumitrescu: În perioada în care am servit interesele României şi a conaţionalilor mei, în calitate de consul şi şef de misiune consulară în Italia, am avut ocazia să ascult neajunsurile determinante ale migraţiei românilor.
Beneficiind de această vastă experienţă, am considerat că pot să fiu util în ţara mea, în sprijinul eliminării, graduale, a multora dintre condiţiile considerate favorizante în luarea deciziei de a emigra pentru o mare parte din cetăţenii români, care încă nu au făcut-o.
Motivat şi determinat în atingerea acestui deziderat, am decis să mă alătur platformei politice România Mea şi să promovez valorile Partidului Mişcarea Populară, pe care le împărtăşesc şi prin care se crează cadrul ideal de exprimare a convingerilor proprii.
În acest context, având onoarea să accept candidatura pentru un mandat de Senator, consider că mă pot reîntoarce în slujba cetăţenilor români, pentru care, o dată în plus, să-mi dedic cariera profesională, alăturându-mă efortului conjugat ca România să redevină Casa Noastră, a tuturor românilor!

 

Reporter: Care sunt, din punctul dumneavoastră de vedere, cele mai acute probleme ale judeţului Ilfov la acest moment şi cum anume veţi lupta pentru remedierea lor, în calitate de senator?

Alexandru Dumitrescu: În judeţul Ilfov nu se regăsesc multe din elementele determinante ale migraţiei forţei de muncă. Însa în această parte de ţară, în care PIB-ul local depăşeşte cu mult media europeană, aşteptările ilfovenilor şi nu numai, depăşesc cu mult realităţile mediului social, aspect care ne întoarce în timp cu decenii. Aici, în judeţul Ilfov, unde şi eu trăiesc de 10 ani, parcă timpul a rămas încremenit! Dezvoltarea economică are un ritm accelerat, ceea ce ne onorează şi obligă în acelaşi timp, însă condiţiile sociale de trai ale cetăţenilor ilfoveni sunt blocate în trecut.
Cunoscând în amănunt, atât  neajunsurile cât şi aşteptările locuitorilor din Ilfov, consider că pot să influenţez în mod favorabil, în calitate de Senator, cadrul legislativ şi reglementativ prin care să se creeze premizele dezvoltării accelerate a condiţiilor de trai şi de muncă, atât de necesare şi totodată meritorii.
Locuitorii din Ilfov şi nu numai merită să simtă în mod real că sunt, atât onorabili cetăţeni români cât şi demni cetăţeni europeni!

Cristina Bobe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.