Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

43 de percheziții au fost efectuate, marţi, 23 august, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, 30 de mandate de aducere urmând să fie puse în aplicare.

 

 

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat cele 43 de percheziții în București dar și în județele Prahova și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele „fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedus în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.

30 de mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

La acţiune au participat şi jandarmi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.