Chitila: Micuţii de la Grădinița Voinicel 2 duc mai departe tradiţiile româneşti

Motto: „Esenţial este ca undeva să rămână ceea ce ţi-a nutrit viaţa. Şi obiceiurile. Şi sărbătoarea de familie. Şi casa cu amintiri. Esenţialul este să trăieşti pentru a te reîntoarce.”

Antoine de Saint-Exupéry

 

 

Copiii şi cadrele didactice de la Grădinița Voinicel 2 din Chitila au fost, vineri, 9 decembrie, gazdele unui eveniment deosebit. Este vorba despre expoziția cu tema „Tradiţii populare româneşti”, o acţiune care şi-a propus – aşa cum reiese, de altfel, şi din titlul ei – readucerea în atenţia comunităţii şi nu numai, a obiceiurilor și tradițiilor noastre.

 

 

Desfăşurată, aşadar, în cea mai nouă unitate de învăţământ preşcolar din localitate, acţiunea micuţilor de la Grădinița Voinicel 2 s-a bucurat de participarea reprezentanţilor administraţiei locale, între care viceprimarul oraşului, Costel Andrei, membri ai aparatului primăriei, cadre didactice, jurnalişti şi, bineînţeles, micuţii beneficiari ai noului şi modernului spaţiu de învăţământ.

De altfel, îmbrăcaţi în splendide costume populare, copiii i-au întâmpinat pe invitaţi cu pâine şi sare, în frumoasa tradiţie românească, au pus în scenă un mic spectacol, cu poezii şi cântece tradiţionale şi s-au prins în horă, alături de doamnele educatoare, care au purtat, de asemenea, frumoase straie populare.

În centrul atenţiei celor prezenţi s-a aflat, fireşte, şi multitudinea de obiecte populare româneşti expuse în cadrul evenimentului – străchini, căni şi ulcioare de lut, linguri de lemn, ştergare şi cămăşi cu motive populare, dar şi o veche lampă pe gaz sau un „bătrân” fier de călcat din vremea bunicilor noastre.

„Putem să contribuim împreună la păstrarea patrimoniului național, la perpetuarea obiceiurilor și a tradițiilor românești, la dezvoltarea armonioasă a spiritului de apartenență”, spun cadrele didactice de la Grădinița Voinicel despre evenimentul de care s-au bucurat, în egală măsură, cei mari şi cei mici.

Cristina Bobe

 

picture-001 picture-019 picture-028 picture-108 picture-133

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.