SOCIAL

Baloteşti: Muzică, dans şi emoţie la „Festivalul Toamnei”

Aflat la o nouă ediţie, „Festivalul Toamnei” – sărbătoare de suflet a comunei Baloteşti – a reuşit să adune şi în acest an numeroşi participanţi, recitaluri de neuitat ale unor nume celebre din muzica noastră, nenumărate surprize şi, cel mai important, un minunat prilej pentru membrii comunităţii de a celebra, împreună, ziua localităţii lor.

 

 

Conducerea comunei a avut grijă, aşadar, ca locuitorii din Baloteşti dar şi invitaţii la eveniment să lase deoparte, pentru câteva ore, activităţile de zi cu zi în schimbul unei petreceri cu muzică, dans şi emoţie dar, mai ales, să aibă parte de momente memorabile. Iar demersul edilului Ştefan Cristian Pretorian şi al viceprimarului Ionuţ Ţigănaşu a fost unul reuşit, având în vedere că artiştii care i-au încântat pe cei prezenţi se numără printre cei mai apreciaţi de către public.

Alături de cei doi edili, dar şi de reprezentanţi ai administraţiilor locale din comunele învecinate, locuitorii din Baloteşti au primit cu aplauze primele momente ale spectacolului artistic, asigurate de talentaţii copii ai corului „Sunetul muzicii”, condus de profesorul de canto Cristina Manoliu. Despre micii artişti care compun „Sunetul muzicii” trebuie spus că ei vin din Baloteşti, Corbeanca dar şi alte localităţi ilfovene, palmaresul lor este unul impresionant, iar în ce priveşte spectacolul oferit de ei la Festivalul Toamnei, cu certitudine şi-au reconformat talentul şi pe scena din Baloteşti.

A urmat un alt moment întâmpinat dar şi urmat de aplauze, scena dar mai ales cei prezenţi fiind cuceriţi de Ansamblul Săftica alături de Rareş Florescu, un mic virtuoz al viorii al cărui parcurs artistic, judecând după succesele sale de până acum, are toate datele pentru a deveni unul de excepţie.

Evenimentul a continuat cu recitaluri ale unor mari nume de pe scena muzicii noastre populare: Irina Loghin, Mioara Velicu și Elena Merișoreanu, îndelung aplaudate de toţi cei prezenţi.

Şi, pentru ca toate gusturile în materie de muzică să fie satisfăcute, pe scena din Baloteşti au urcat apoi, în uralele spectatorilor, trupa Gipsy Casual dar şi interpretele Oana Radu şi Lidia Buble.

Spectacolul s-a încheiat în ritmuri de rock, atunci când legendara trupă Iris a intrat în scenă, participanţii la eveniment bucurându-se astfel de o minunată ocazie de a-i vedea „pe viu” pe unii dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi rockeri de la noi.

Pe lângă momentele artistice, locuitorii comunei Baloteşti şi invitaţii lor au putut, fireşte, să deguste tradiţionalii mititei pe care comercianţii i-au oferit spre vânzare, să se răcorească apoi cu bere, suc sau apă, în vreme ce micii membri ai comunităţii au luat cu asalt tarabele cu jucării, baloane sau vată pe băţ.

A fost, aşadar, încă o ediţie mai mult decât reuşită a Festivalului Toamnei, eveniment din care administraţia locală a comunei Baloteşti speră să facă o adevărată – şi frumoasă – tradiţie.

balotesti-festivalul-toamnei-3 balotesti-festivalul-toamnei-1 balotesti-festivalul-toamnei-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.